≫ 

Da li će Delije i Grobari i dalje dozvoljavati ovakve poraze na tribini kada igra reprezentacija? (VIDEO)

Da ne bude zabune, navijači Srbije sa bočnih tribina su bili sjajni * Radili su ono što fudbalska publika i treba da radi - ustajali kod svakog ozbiljnijeg napada, vršili pritisak na sudije i protivničke igrače, a nagrađivali najbolje u redovima Orlova

  • 50

Fudbaleri Srbije su dobrim igrama u poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji izbili na čelo grupe D, a samim tim probudili navijače u našoj zemlji. Ponovo se oseća neka pozitivna energija blizu čuvene krilatice ''cela je nacija reprezentacija'', ali nešto ipak fali da to zaista i bude tako.

>>> NAVIJAČ SRBIJE SAM KRENUO NA AUSTRIJANCE: A onda je na njega bačen topovski udar! (VIDEO)

I gledalaca na tribinama je sve više. Utakmica protiv Austrije donela je sasvim sigurno duplo više publike u odnosu na duel protiv Irske u prvom kolu. Ali, nešto je falilo da uz pobedu od 3:2 užitak na stadionu bude potpun. Nije bilo najvatrenijih navijača, pa je tokom celog meča Marakanom odjekivala pesma stotinak gostujućih navijača.

Da ne bude zabune, navijači Srbije sa bočnih tribina su bili sjajni. Radili su ono što fudbalska publika i treba da radi - ustajala kod svakog ozbiljnijeg napada, vršila pritisak na sudije i protivničke igrače (Alaba je to dobro zapamtio), i skandiranjem i aplauzima ispratila najbolje u redovima Orlova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Zastava rivalske navijačke grupe okačena na ogradu Zvezdinog Severa (VIDEO)

Ipak, falilo je organizovanog navijanja na Marakani, kako se navijanje šačice gostujućih navijača ne bi čulo sve vreme tokom meča.

Gostujući navijači su bili stacionirani na zapadnoj tribini, bilo ih je oko 100. Ispred njih su dva momka vodila navijanje, a imali su i dva bubnja, ali daleko je to od organizovanih ''ultrasa''. Bilo je među njima mnogo starijih muškaraca i žena, očigledno ljubitelja fudbala i putovanja.

I sa takvom strukturom ljudi bili su glasovno dominantni, izuzev posle golova Srbije, kada je spontano kretalo skandiranje ''Srbija, Srbija'' i pred kraj meča, kada su upravo gostima skandirali ''Aufiderzen'' u znak pobede.

Foto: Marko Todorović Grupica od desetak srpskih navijača na Severu posle trećeg gola Srbije sišla do ''šipke'' i zapalila baklju; Foto: Marko Todorović

Naredne dve utakmice u kvalifikacijama izabranici Slavoljuba Muslina igraju na gostujućim terenima. Najpre protiv Velsa 12. novembra, a zatim u Gruziji 24. marta.

Delije, Grobari i ostale navijačke grupe u Srbiji će prvu priliku da se iskupe imati tek 11. juna 2017. godine, kada na Marakanu stiže Vels. Tada će početi i odsudne bitke za odlazak u Rusiju, i reprezentativcima Srbije će biti potrebna podrška punog stadiona, ali sa organizovanim navijanjem.

Tadić, Mitrović, Kostić i ostali, koji konačno ginu za dres Srbije i igraju onako kako navijači žele, zaslužili su da ih na Marakani ka pobedi povede stih ''U boj, krenite junaci svi'', umesto da tokom cele utakmice slušaju pesmarice deda i baba iz gostujućeg kaveza.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    11. oktobar 2016 | 21:16

    Kad budu dobro igrali (kao sto su sad) bice i publike

  • Vasojevic

    12. oktobar 2016 | 01:04

    Dje nema para,oni ne dolaze! Toliko o njhovom zvanju "navijaci"

  • Nikola

    12. oktobar 2016 | 00:52

    Da igraju kosarkasi, vaterpolisti, odbojkasi, Djokovic i jos mnogi drugi koji su osvojili nasa srca i uvek davali 100% sebe na svakom takmicenju, bilo bi 50000 i jos bi 50000 ostalo bez karte, a za manekene-fudbalere treba jos mnogo borbe na terenu, ne pobeda, vec BORBE na terenu, da bi ponovo stekli moje poverenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA