≫ 

Dan kad je Ana pokorila Pariz, pa zaplakala uz "Bože pravde" (VIDEO)

Najlepši dan u karijeri Ane Ivanović pamtiće se po šampionskim suzama

  • 9

Šesti jun 2008. najveći je dan karijere Ane Ivanović, koja se od tenisa oprostila dirljivom porukom nakon 13 godina aktivnog profesionalnog bavljenja belim sportom. Malo šta će se pamtiti kao njene suze tokom intoniranja himne "Bože pravde" u Parizu, nakon osvajanja Rolan Garosa.

Ivanovićeva često tokom karijere nije uspevala da obuzda emocije, a najlepše je pokazala kada se podigla srpska trobojka i zavijorila uz Bože pravde, nakon trijumfa nad Dinarom Safinom sa 6:4, 6:3.

- Još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo. O ovome sam sanjala još kao devojčica, kada sam biciklom išla na treninge. Hvala svima, a pogotovo mojim navijačima, od kojih su neki prešli skoro celu Evropu da bi gledali ovo finale - rekla je tada Ivanovićeva, koja je jedina srpska teniserka sa grend slem titulom.

>>>ČOVEK KOJI JE ČUVAO ANU IVANOVIĆ: Agent otkriva šta je sve radio za srpsku teniserku (FOTO)

>>> Karijera Ane Ivanović u fotkama

WTA je Ani posvetio emotivan snimak, kao rekapitulaciju uspešne karijere nekadašnjeg broja 1. Ana je 17. avgusta 2003. postala profesionalac, 480 pobeda je ostvarila, osvojila je 15 titula, tokom 12 nedelja je bila najbolja na svetu, uz zaradu od 15.5 miliona dolara.

>>>Legende tenisa pozdravile Anu, a jedna emotivna poruka se posebno izdvaja! (VIDEO)

>>>Ana Ivanović teška srca saopštila: Povlačim se iz tenisa! (VIDEO)

>>>Mnogi ne zaboravljaju onu fenomenalnu pobedu nad Serenom, a po čemu ćete vi pamtiti Anu Ivanović?

Na Australijan openu došla je do finala 2008, na Vimbldonu je bila polufinalista 2007, dok je na US Openu učestvovala u četvrtfinalu 2012. godine. Pored sjajnih rezultata, pamtiće se po večitom osmehu, uzviku "ajde" koji su zbog nje naučili brojni fanovi sa svih meridijana, ali i neverovatnom odnosu sa navijačima, kojima je želela da prvo saopšti tešku odluku o kraju karijere.

Pamtiće se pehari iz Kanbere (2005), Montreala (2006), Berlina, Los Anđelesa, Luksemburga (2007), Indijan Velsa, Rolan Garosa, Linca (2008), Balija (2010, 2011), Oklenda, Montereja, Birmingema i Tokija (2014).

Ostaje žal zbog poraza u finalu Fed kupa, kao i polufinalu juniorskog Vimbldona protiv Katarine Bondarenko, a ostaće večno zabeleženo da je 2004. imala 26 uzastopnih pobeda na ITF turnirima.

A photo posted by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vase ime

    28. decembar 2016 | 21:36

    ma svaka cast hvala ti i sretno

  • Draškić

    29. decembar 2016 | 11:44

    Nije ona plakala zbog srpske himne i Srbije već zbog vlastite promocije i uspeha. Postade i ona tako pobednica. Da je igrala i za Nemačku plakala bi opet.

  • XYXY

    29. decembar 2016 | 12:43

    Ona je neko ko je mogao da je htela više postici i vise i dati za Srbiju. Ali druge su stvari njoj bile draze i prece od tenisa i od Srbije. Ona je za mene u rangu nekoga nacionalnoga izdajnika. I neki nasi izdajnici su uradili ponesto dobro za Srbiju a pre izdaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA