Komentar koji je uzdrmao Hrvatsku: Torcidine ustaše su uz "Ubij Srbina" u kreč zakopali i uspomenu na Bearu!

Oštar komentar posle ustaških povika na Poljudu

  • 24

Dešavanja na utakmici Hajduk - Rijeka potresla su veliki broj građana i novinara u Hrvatskoj, zbog nesvakidašnjeg huliganskog pira, sramnih skandiranja i užasne organizacije meča i policije.

Meč je imao uvertiru sa skandiranjem "Ubij Srbina", provocirane su pristalice Rijeke transparentom "Morem plovi jedna mala barka" na ćirilici, a na kraju je jedan huligan sa palicom ušao na teren i jurio sudiju, a policije nigde nije bilo na vidiku veoma dugo.

Utakmica okončana rezultatom 1:1 ostala je u senci ovih događanja, a emotivan komentar tim povodom objavio je Saša Čobanov, poznati novinar Index.hr, koji nije štedeo reči na račun izgrednika i huligana koji su srozali ugled slavnog Hajduka i sveli ga na sopstvenu opsednutost ratnom retorikom.

- TORCIDA, čiji je Hajduk odavno talac, u subotu se pošteno i kao nikad popišala po nasljeđu Hajduka, za čiju bi povijest guze dali i Barca i Ajax i svi ti smiješni talijanski, danas radikalno ljevičarski klubovi koji su do 1943. i pada Italije pokorno igrali pod Duceom.

- S onim povikom ''Za dom spremni'' pljunuli su na sve ono što je Hajduk značio kao klub koji je odbio igrati ustašku ligu (oksimoron je da je ustaška čizma baš Split tako srdačno prepustila Italiji) i čija je burna, ali slavna prošlost itekako obojena antifašističkim bojama, a s uzvikom ''Ubij Srbina'' samoprozvane ustaše s poljudskog Sjevera su, baš kao u Jasenovcu, u kreč zakopali uspomenu na Bearu, Đorđevića, Mićuna, Crnogorca Simovića, pa na koncu i Mikija, u kojeg se navodno kunu - piše Čobanov.

On je za kraj ironično predložio i promenu imena kluba.

- Zbog svega toga od Hajduka bi mogli ostati je samo ime i boja dresa. U redu, ostavite boju dresa, evo vam i grb, ali promijenite ime u Bojovnik, Dragovoljac, Merčepovac... u bilo što ima veze sa ''Srbima na vrbama'' i onim pozdravom iz znamenite operne arije. I, molim vas, odbacite tradiciju kluba, njegovu posebnost i slavnu prošlost jer ste i u nedjelju pokazali koliko vam je do nje stalo - navodi Čobanov, a ceo komentar možete pročitati na Index.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    12. mart 2017 | 14:17

    Pa ajmo srbi,svi u prodavnice što drže hrvati po srbiji,i kupujte samo hrvatske proizvode,da pomognemo da cveta ljepa njihova,a oni nek nas vešaju na svakoj utakmici i prave skandal na državnom nivou oko nekoliko srpskih čokoladica.Isto bih lično voleo da svakom srbinu koji ode na more u hr.bace auto u more i olome ga od batina,eto

  • П.ф.к..ц.г

    12. mart 2017 | 15:26

    Ништа потресно нити ново! Православни балкан добро зна за њихову мржњу , па и боље да је јасна , отворена и знаш на чему си !! Забринуло би тапшање по рамену и пријатељство , па те изненади нож у леђа !! Богу хвала живим у појасу ђе не постоје..

  • Vesna

    12. mart 2017 | 14:17

    Tako smo rado nekad gledali serije Malo i Vilo Misto.Tamo se vidi da su fudbaleri i navijači Hajduka bili antifasisti,a danas su to ustašoidni huligani. Smatram da je za sve kriva vlast,jer dok se naša, srpska zalaže za pomirenje, njihova hrvatska samo veliča njihovu ustašku prošlost. Naročito nova hdz -ova vlast na čelu sa dragom im predsednicom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA