≫ 

Dresovi u Premijer ligi više neće biti isti: Promena već od sledeće sezone!

Klubovi su smislili način za dodatnu zaradu

  • 1

Novca nikad dosta kada je u pitanju moderni fudbal. Ogromne pare se već godinama ulažu u velike klubove, kojima uvek treba više zbog već ustaljene najzahtevnije stavke u finansijama - plate igrača.

Ne tako davno, u Engleskoj se pokrenulo pitanje razvijanje jačeg takmičenja, s obzirom da od trenutnih TV prava svi klubovi dobijaju istu sumu, a troškovi su sve već. Uz sve to, treba ispoštovati i finansijski fer-plej...

Zato su se u Premijer ligi dosetili još jednog načina za povećanje prihoda.

Osam klubova se navodno dogovorilo sa specijalizovanom agencijom u oblasti sportskog marketinga "Sporting Group International" da se brendovi reklamiraju na rukavima dresova, što je pojedinim ekipama pre bilo zabranjeno.

Logo brenda nalazio bi se na suprotnom rukavu od onog na kom se nalazi logo Premijer lige.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

To znači, na primer, da bi Mančester junajted mogao da od "Ševrolea", sa kojim ima ugovor od oko 50 miliona evra po godini, da ponudi mesto na rukavu i dobije još 20 odsto novca.

Manji klubovi će moći da prihoduju manje novca, u skladu sa godišnjim prihodom, pa mediji prenose da bi to bili oko 2.3 miliona funti.

- Ovo je prvi put u istoriji Premijer lige da može da se "proda" rukav, i nadamo se, i prvi put da se jedan brend nađe na rukavima dresova potencijalno osam do deset klubova - rekao je izvršni direktor SGI, Adrijan Rajt.

JOŠ ZANIMLJIVIH PRIČA IZ PREMIJER LIGE

>>> Sa ivice ponora do kluba lepšeg od Junajtedovih miliona: Tadić je deo najbolje priče u Premijer ligi koja je suština fudbala (FOTO) (VIDEO)

>>> Platićemo tvojoj ženi kurs kuvanja, ali nema letenja u svemir: Pet najluđih zahteva igrača i klubovima u fudbalskim ugovorima!

>>> Sedam najjačih klubova izlaze iz Premijer lige: U suprotnom, čeka ih katastrofa!

>>> Čelsi dobio dozvolu, uskoro kreće izgradnja nestvarnog stadiona od 500 miliona funti (VIDEO)

>>> Znate li zašto fudbalske sudije ne nose bradu?

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA