Ako Mbape vredi 130 miliona: Koliko onda vrede Mesi i Nejmar?

Bivši francuski fudbaler Erik Abidal smatra da se bespotrebno daju velike pare za transfere

  • 5

Nekadašnji francuski fudbaler Erik Abidal smatra da njegov zemljak i supertalentovani napadač Monaka Kilijan Mbape ne vredi 130 miliona evra, koliko su spremni da plate pojedini klubovi.

Bivši levi bek Monaka, Liona i Barselone upitao je koliko je cena najboljijh fudbalera Barselone Lionela Mesija i Nejmara, ako se toliko ceni 18-godišnji vunderkid.

- Mbape je odličan igrač, ali cena od 130 miliona nije realna. Mislim da želi da ostane u Monaku i potvrdi sjajne igre. Mora da donese odluku koja će da mu garantuje minutažu, uskoro će i Svetsko prvenstvo u Rusiji - rekao je Abidal za španski Kadena Ser.

Novac za Mpabea, iza kojeg je sjajna sezona u Monaku, neće žaliti Real Madrid, Barselona, Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Arsenal i Liverpul.

Abidal misli da se u današnjem fudbalu izdvaja previše novca za transfere igrača, ponudivši primer još jednog svog sunarodnika Pola Pogbu, koji je prošlog leta postavio rekord prelaskom u Mančester Junajted iz Juventusa.

- Kada se izdvajaju velike svote novca, kao što je 105 miliona za Pogbu, onda igrači sa više talenta dostižu cenu i do 200 miliona. Gubi se sav smisao procene vrednosti. Kolika je onda cena Mesija i Nejmara?", poentirao je Abidal, koji je karijeru završio krajem 2014. godine.

Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tigar

    16. jun 2017 | 13:10

    Preteruju vise sa nerealnim ciframa.Ovo se moze nazvati hiperinflacionim cenama ili gubitkom privrede.

  • Paja89

    16. jun 2017 | 14:13

    Fudbal nema smisao'nikakvu vise.Tovare ih milionima a pola njih nista carobno ne'uradi.

  • Realno stanje

    18. jun 2017 | 16:39

    To su preterane cifre.Pa svojevremeno je transfer velikog Zidana bio rekord.40 miliona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA