ŠPANOVIĆEVA TREĆA U CIRIHU: Najlepše takmičenje, mogla sam do pobede!

Na finalnom mitingu Dijamantske lige naša atletičarka je skočila 6,73 metra. "Presrećna sam, ali osetila sam da je bilo prostora i za skok koji bi mi doneo pobedu", rekla je Ivana posle takmičenja

  • 4

Na najeminentnijem finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu naša atletičarka Ivana Španović osvojila je treće mesto!

Favoritkinje su bile dve atletičarke koje su bile ispred Ivane kada je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi: Amerikanka Britni Ris i Nigerijka Blesing Okagbare, kandidatkinje za osvajanje Dijamantske trke.

Španovićeva je ovim uspehom osvojila prve bodove u Dijamantskoj ligi u istoriji srpske atletike.

Ivana je skočila 6,56 metara za četvrti rezultat u prvoj seriji. Usledio je još bolji skok od 6,73, a onda nešto slabiji - 6,52, što je opet bilo dovoljno za treće mesto. U naredne dve serije su usledili identični skokovi 6,72, a u poslednjoj naša atletičarka je prestupila.

Dakle, najbolji Ivanin rezultat je bio 6,73, a ispred nje je bila osvajačica srebrne medalje iz Moskve Okagbare sa rezultatom 6,76. Prva je bio Šara Proktor sa skokom od 6,88.

- Atmosfera u Cirihu je jedinstvena i mogu da kažem da je ovo večeras bilo najlepše takmičenje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Presrećna sam, ali osetila sam da je bilo prostora i za skok koji bi mi večeras doneo pobedu. Ipak, treće mesto na mitingu u Cirihu i četrvta pozicija u sveukupnom plasmanu Dijamantske Lige veliki je uspeh za mene - rekla je Ivana posle pobede.

Pre nedelju dana, na mitingu u Stokholmu, Ivana je osvojila prvo mesto sa skokom od 6,64 metra. Kao što je i najavila, u Cirihu je ostvarila dosta bolji rezultat.

Atletičarku je sa tribina bodrio i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Ivana već u petak putuje u Francusku, gde je u subotu očekuje novo takmičenje za reprezentaciju Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA