PUTUJ EVROPO: Nemoćni Partizan poklekao pred malim Tunom (VIDEO)

''Crno-beli'' ubedljivo poraženi na gostovanju u Švajcarskoj rezultatom 3:0 čime je evropski san za ovu godinu završen

  • 27

Evropski karavan ove sezone putuje bez Partizana! Iako su imali prednost posle prvog duela u Beogradu (1:0) fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope pošto su poraženi rezultatom 3:0 (1:0) od švajcarskog Tuna, najmanjeg kluba koji je do sada učestvovao u Ligi šampiona.

Junak utakmice svakako je dvostruki strelac Šnojvil međutim, očajna igra u odbrani, bezidejni napad, dve katastrofalne greške i donekle veštačka trava glavni su uzroci poraza Partizana. Daleko od toga da ''crno - beli'' nisu imali prilike da postignu gol, ali je Malbašić u dva navrata loše odreagovao.

Prvi put krajem poluvremena kad je izblokiran, a drugi put mu je u 75. minutu golman Fevr odbranio zicer nakon čega je usledila kazna i konačnih 3:0.

''Crno - belima'' nije pomogla ni velika podrška navijača (oko njih 700) jer su već u 15. minutu morali da vade loptu iz mreže.Grešku Saše Markovića, kojeg je preskočila lopta, kaznio je Šnojvil i vrlo brzo anulirao minus iz Beograda.

Nedugo zatim viđene su nemile scene na tribinama kada su navijači Partizana prekinuli meč, međutim, ni domaći fanovi u tim momentima nisu bili bezgrešni.

Petominutna pauza bolje je koristila Partizanu koji je zatresao mrežu Tuna, ali je gol Mitrovića poništen zbog opravdanog ofsajda. Samo čudo i Obradović spasili su ''crno-bele'' u 32. minutu kada je defanzivac Partizana sjajno uklizao ispred Zufija i spasio gol Stojkovića.

Tri minuta kasnije prečka domaćeg tima. Šutirao je Šnojvil, a gol je u tim momentima visio u zraku. Kada je Zufi u 36. minutu promašio prazan gol činilo se da će Partizan kazniti Tun, ali je Malbašić u već pomenutom trenutku izblokiran.

Samo što je počelo drugo poluvreme Partizan je primio gol. Katastrofalnu grešku Voje Stankovića koji se okliznuo u nezgodnom trenutku i Šnojvil je postigao svoj drugi pogodak.  Povreda Mitrovića u 66. minutu samo je upotpunila tugu ''crno-belih'' koju je u 75. minutu još više podigao pogodak Zufija posle greške Jojića i sjajnog šuta napadača Tuna.

Prethodno je vezista Malbašić imao veliku priliku da savlada Favra, ali iz izgledne prilike nije bio precizan što su Švajcarci, za razliku od Partizana, znali da kazne i zaluženo prođu dalje. Za kraj treba pomenuti i crveni karton Aksentijevića zbog namernog udaranja protivnika.

TUN - PARTIZAN 3:0 (1:0)

Strelci: Šnojvil 15, 47, Zufi 75

TUN: Favr, Sulmoni, Zigrid, Vitvir, Luti, Zufi, Hediger, K. Šnojvli (od 82. Sadik), Širnizi, Sanogo, M. Šnojvli (od 75. Martinez)

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Malbašić (od 82. Brašanac), S. Marković, Jojić, Ilić (od 64. Živković), Ninković, Mitrović (od 67. Grbić).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA