BILI SMO NAJBOLJI: Sećanja na zlatne dane jugoslovenskog sporta u Ljubljani! (FOTO) (VIDEO)

U Ljubljani ispod stadiona "Stožice" otvorena je izložba posvećena zlatnim vremenima jugoslovenskog sporta od 1950. do 1990. godine

  • 0

Izložba posvećena zlatnim vremenima sporta nekadašnje  Jugoslavije od 1950. do 1990. otvorena je u Ljubljani gde se održava Evrobasket.

Telegraf je bio na licu mesta!

U prostorijama ispod stadiona "Stožice" mala postavka evocira uspomene i sećanja na nekadašnje najbolje godine našeg sporta kada su naši klubovi i naši sportisti dominirali u Evropi.

Ovoj izložbi prisustvovali su i nekadašnji košarkaši Partizana Predrag Danilović i Ivo Nakić, kao i trener turskog Fenerbahčea Željko Obradović, koji je bio rezervisan što se tiče  izjava oko reprezentacije.

Tako se sa jedne strane može videti mapa jugoslavije sa svim košarkaškim prvoligaškim klubovima koji su igrali od Vardara pa do Triglava, replike dresova naših najvećih košarkaša, pehari namenjeni šampionu Evrope koje smo osvojili osam puta i pehar za šampiona sveta koji smo osvojili pet puta.

Sa druge strane se nalaze uramljeni dresovi fudbalskih klubova velike četvorke Crvene zvezde, Partizana, Dinama i Hajduka iz Splita, kao i ista mapa, ali fudbalskih prvoligaša Jugoslavije.

Tu su fotografije najvećih majstora fudbala od Dragana Džajića, Moce Vukotića, Srđana Mrkušića, Vladimira Beare, Blaža Sliškovića.....kao i fotografije, i što je još zanimljivije, radio-prenosi s istorijskih utakmica koji se vrte sa zvučnika.

Takođe, malo dalje izloženi su stari primerci nekadašnjeg jugoslovenskog nedeljnika "Tempo", koji se prodavao u milionskim tiražima od Vardara pa do Triglava, podsećajući nas kako smo nekada imali i odlične časopise koji su donosili tekstove i intervjue sa najvećim zvezdama YU sporta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA