Srpski odbojkaši poklonili Slovencima pobedu!

Izabranici Igora Kolakovića porazom su započeli takmičenje na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj, pošto su ih Slovenci pobedili u četiri seta - 25:20, 23:25, 22:25, 19:25

  • 1

Srpski odbojkaši loše su počeli  odbranu zlata na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj. Slovenija je uspela da savlada našu selekciju u četiri seta, ali uz veliku pomoć naših igrača, koji su u ključnim momentima grešili najviše na prijemu servisa.

Srbija - Slovenija 1:3 (25:20, 23:25, 22:25, 19:25).

Slovenci su u dva dana u dva sporta bili kobni po naše selekcije, ali su odbojkaši imali dobru šansu da pobede u prvom meču. Bili su bolji u prvom setu, a u ostala tri seta su uspevali da uhvate priključak, ali ne i da u pravim momentima odigraju dovoljno dobro. Slovenija je s druge strane potvrdila reči selektora Igora Kolakovića da su iskusna ekipa koja je dugo u istom sastavu, i koja je kandidat za četvrtfinale.

Najviše poena u našoj selekciji postigao je Aleksandar Atanasijević, 21, a Nikola Kovačević je upisao 17. Mitja Gašaparini je postigao 17, a 15 Tine Urnaut.

U subotu od 15 časova, Srbija igra drugi meč kola protiv Holandije.

U prvom setu viđena je velika neizvesnost. Srpski odbojkaši su nešto bolje počeli, međutim Slovenci se brzo konsolidovali. Nastavljena je borba poen za poen sve do pred kraj, a onda naši momci prave seriju od četiri uzastopna poena i sa 25:20 poveli su 1:0.

Slovenci su poveli sa dva razlike već početkom narednog seta, ali su srpski odbojkaši uspeli da povedu 17:15, najviše preko servisa Nikole Kovačevića i smečeva Aleksandra Atanasijevića. Međutim, Slovenci uspevaju da uhvate priključak preko vrlo razigranog Gašperinija i posle 21:21 bolje odgiraju za osvajanje drugog seta i izjednačenje - 23:25.

Nastavila se serija iskusne Slovenije, napadali su servisima Kovačevića i destabilizovali naš prijem, pa je na semaforu bilo 2:7. Održavali su razliku između tri i pet poena sve do sredine seta, kada su Srbi uspeli da mnogo boljom igrom povedu 16:15. Ipak, Gašparini sa svojim sedam poena u setu i Urnaut uspevali su da naprave razliku i vrate vođstvo.

Neizvesno je bilo u završnici kada su odbojkaši ponovo stigli do 21:21, ali je na nivou bilo slovenački blok. Pri prvoj set lopti, sudija je svirao dupli kontakt sa loptom, tako da su se Srbi našli u situaciji da se u narednom setu bore za opstanak u meču - 22:25.

I sve je krenulo u četvrtom setu kako treba - prednost od 5:2, a ubrzo i 10:3. Imali smo kontrolu sve do sredine seta kada su ponovo krenule greške u prijemu. Prišli su Slovenci na svega tri razlike, a onda ulaze u seriju od četiri poena, čime su potpuno poremetili koncentraciju Srbije. Uzeo je selektor Kolaković tajm-aut, ali nije mogao da se izbegne potpuni raspad igre. Slovenci su poveli brzo 23:18, i potom su upisali prvu pobedu na šampionatu.

GRUPA C:

Srbija - Slovenija 1:3 (25:20, 23:25, 22:25, 19:25)

Finska- Holandija 3:1 (23:25, 25:22, 27:25, 25:21)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    20. septembar 2013 | 18:02

    У одбрану злата кренули су наши, кад Србија игра свако нас се плаши, само оштро момци, додајте пун гас, шта год да се деси бићемо уз вас, можемо са свима играти одбојке, ми смо чиста десетка, остали су двојке!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA