SRPSKI TITAN! Dejan Vlahović najbolji K1 borac na svetu!

Pobedom protiv Španca Frana Penecuela Sančeza srpski kik-bokser osvojio titulu profesionalnog prvaka sveta K1 u polusrednjoj kategoriji

  • 5

Osvajanje titule profesionalnog šampiona sveta je najlepši je način za završetak karijere jednog sportiste, a srpskom kik-bokseru Dejanu Vlahoviću upravo to je pošlo za rukom! U meču za titulu profesionalnog prvaka sveta K1 u polusrednjoj kategoriji kik-bokser kluba Crvena zvezda Delije je nokautom savladao Španca Frana Penecuela Sančeza.

- Meč je bio izuzetno težak s obzirom da je moj protivnik izuzetan tehničar, a poseduje i titule profesionalnog prvaka Evrope i Španije u tai-boksu i K1 -rekao je Vlahović i dodao.

- Ovu pobedu posvećujem mojoj majci koja je preminula prošle godine.

Borba za titulu prvaka sveta, a ujedno i poslednji meč u Vlahovićevoj karijeri prvobitno je trebalo da se održi na stadionu Zemuna, ali su organizatori u poslenjem trenutku otkazali duel.

- Zbog nemogućnosti da se borimo u Zemunu morao sam meč da radim u Malagi na njegovom terenu. To ne bih uspeo da nije bilo pomoći velikog broja sponzora, a najviše kompanije ComTrade koja je bila generalni sponzor - rekao je Vlahović.

Amaterski svetski prvak, devetostruki prvak države, dvostruki prvak Balkana i profesionalni interkontinetalni prvak sveta za meč u Španiji pripremao se gotovo godinu dana.

- S obzirom da tačan termin borbe nije bio poznat pripreme su trajale godinu dana. Trenirao sam dva puta dnevno od trčanja, rad na snazi u teretani, na džakovima, kao i sparinzi i rad na taktici. U toku celokupnih priprema pomagao mi je selektor reprezentacije Srbije Nebojša Milošević, kao i fizioterapeut sportskog centra Banjica Petar Prelević - istakao je Vlahović čiji će zaštitni znak ostati desni high-kick.

- Udarac kojim sam nokautirao Sančeza desni high-kik ili mavaši udarac jedan je od mojih "specijaliteta. Ipak sve moja prednost u odnosu na protivnike bila je povezanost i ručne i nožne tehnike, visok ritam i tempo - rekao je Vlahović koji još uvek predano trenira.

- Jednostavno to je ljubav prema sportu, a razmišljam da prenesem svoje znanje i na mlađe generacije kako bi i oni postali šampioni- zaključio je Vlahović.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA