MANČESTERSKI DERBI! Kome će ove lepotice doneti sreću? (FOTO)

U danu kada se širom Evrope igra pet velikh derbija, najviše pažnje svakako privlači duel Sitija i Junajteda

  • 3

Mančester je na nogama! Sve je spremno za 149. susret gradskih rivala Sitija i Junajteda, klubova koji poslednje tri godine vladaju Premijer ligom. Biće to i susret gde će ''udariti Srbi na Srbina. S jedne strane se nalaze Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov dok je s druge nekadašnji reprezentativac Srbije i kapiten ''đavola'' Nemanja Vidić.

U danu kada se širom Evrope igra čak pet velikih derbija (o tome smo ranije pisali), javnost svakako najviše zanima ''sudar titana'' koji su na letošnja pojačanja potrošili čak 132 miliona funti. Doduše, Siti prednjači sa neverovatna 102 miliona.

Oba tima u ovaj susret ulaze sa identičnim brojem bodova (sedam) iz prva četiri kola, ali su osokoljeni odličnim partijama u Ligi šampiona gde su demolirali svoje protivnike - Plzenj (3:0) i Leverkuzen (4:2).

- Ovo je važna utakmica dva kandidata za titulu, ali neće odrediti sezonu. Siti je od nedavno uspešan i želi da priđe vrhu. za nas je najveća utakmica ona protiv Liverpula, a ovo je samo lokalni derbi - pecnuo je rivala Vejn Runi koji će, uz Van Persija, biti najveća opasnost za Džo Harta.

Prethodne sezone Junajted je slavio na ''Etihadu'' golom Van Persija u nadoknadi vremena (3:2) dok su kod kuće doživeli poraz (2:1) koji i nije preterano zaboleo jer je titula već bila gotovo obezbeđena.

S druge strane Siti će pokušati da nastavi impresivan niz postizanja golova kod kuće koji traje 52 utakmice i tako sruši rekord koji drži upravo Junajted (66).

Biće ovo i debitantski derbi za dvojicu menadžera gradskih rivala - Manuela Pelegrinija i Dejvida Mojesa. Čileanac je na klupi Sitija zamenio Manćinija tokom leta, a Mojes je nasledio legendarnog Aleksa Fergusona posle 27 godina provedenih u klubu.

Meč petog kola Premijer lige igra se na ''Etihadu'' od 17 časova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunt!

    22. septembar 2013 | 12:33

    Siti...vestacki klub!

  • delije1989

    22. septembar 2013 | 12:00

    Sitiii

  • Milojica

    22. septembar 2013 | 15:01

    Na engleskom se kaze "Macunian derby", mancesterian ili mancesterski ne postoji u recniku. Makunski derbi ako hocete na srpskom ili derbi Mancestera Pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA