ZVEZDA UBEDLJIVA! Crveno-beli savladali Proleter sa 3:0 (FOTO)

Golovima Daude u drugom poluvremenu i Nejca Pečnika na samom isteku prvog dela, ''crveno-beli'' ubedljivo savladali Proleter

  • 4

''Crveno -belima'' plitka Slana Bara! Pobedom Protiv Proletera u Novom Sadu, sa rezultatom 3:0 (1:0), Crvena zvezda se plasirala u osminu finala Kupa Srbije i donekle zalečila rane prouzrokovane kiksevima protiv Donjeg Srema i Voždovca.

Iako nisu blistali, zahvaljujući inspiraciji napadačkog tandema Albiola Dauda - Nejc Pečnik, ''crveno - beli'' nastavljaju borbu za trofej najmasovnijeg takmičenja.

Slovenac je bio precizan pred sam kraj prvog poluvremena (44. minut), dok je Nigerijac sa švedskim pasošem solo akcijom u 60. i 85. minutu rešio pitanje pobednika.

S pravom se trener Zvezde Slaviša Stojanović pribojavao gostovanja u Novom Sadu. Izjave da nijedan klub ne poštuje ''crveno-bele'' pokazale su se kao tačne, pošto je domaćin hrabro odigrao prvo poluvreme, bio bliži vođstvu, ali ih je gol Pečnika u potpunosti sasekao.

Loši rezultati protiv Donjeg Srema i Voždovca očigledno su ostavili traga na fudbalere Zvezde koji su bojažljivo ušli u meč. Kockanje trenera Stojanovića, koji je u poslednji čas odlučio da promeni sastav, moglo je da se obije o glavu njegovim pulenima pošto je golman Vesić na dva metra od gola ispustio loptu koju domaći igrači nisu uspeli da sprovedu u gol. Tačnije, Mijailović je sa gol linije izbacio loptu u polje.

Zvezdina odbrana, ubedljivo najlošija karika cele sezone, i ovoga puta bila je nepovezana, iako se u timu prvi put našao Roberts Omega. Neigranje u prethodnim mečevima ostavilo je traga na formu Liberijca koji je, doduše, u nekoliko navrata odličnim pasovima pronalazio vezni red.

To kao da je dalo krila domaćim fudbalerima koji su nastavili da prete iz polukontri. S druge strane ''crveno-beli'' su pokušavali preko bokova da stvore šanse Daudi i Mihajloviću. Vešović i Mijailović, potpomognuti Ninkovićem, su bili najagilniji, ali promene rezultata nije bilo uprkos šansi mladog Mihajlovića u 17. minutu.

Deset minuta kasnije dobru priliku je imao i Gogić, koji je sa izgledne pozicije šutirao pored gola. Slanobarci su ponovo preuzeli terensku inicijativu pred kraj poluvremena, a samo zahvaljujući tome što su se u pojedinim momentima uplašili veličine protivnika, nisu dali gol.

Kazna je stigla pred sam kraj prvog poluvremena kada je Mijailović centrirao sa leve strane, a najbolji strelac Zvezde Pečnik glavom matirao nespretnog Nastića, za minimalno, ali donekle i zasluženo vođstvo.

Pogodak Pečnka na isteku prvog poluvremena doneo je sasvim drugi pristup igri u nastavku. Zvezda, očigledno osokoljena vođstvom, preuzela je inicijativu i čvrsto čuvala loptu.

Trener Proletera je pokušavao izmenama da promeni nešto, ali bez uspeha jer je Zvezda u 60. minutu posle solo akcije Daude stavila tačku na pobednika.

Priliku da se vrati u meč Proleter je imao u 68. minutu, ali šut Žigića je otišao preko gola. Lepa akcija Zvezde viđena je u 75. minutu kada je Mihajlović ''makazicama'' zahvatio loptu posle centaršuta Pečnika, međutim, na sreću domaće ekipe bio je neprecizan.

Kada se očekivalo da će ''crveno-beli'' do kraja umiriti utakmicu, Dauda se iskrao odbrani Proletera u 85. minutu i novim golom krunisao svoju fenomenalnu partiju i zasluženo odveo svoj tim u osminu finala.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    25. septembar 2013 | 19:35

    Red je da i oni nekog pobede hahaha

  • miki

    25. septembar 2013 | 17:29

    A svi su molili boga da ce da izgubimo.dusmani hoce da te uniste i da re prodaju!severna armija te cuva

  • Nešo

    25. septembar 2013 | 19:18

    Cuj Zvezda ubedljiva , sad cemo mi poverovati da se preko noci sve namestilo i da je sve bilo samo ružan san . Cinjenica je da mi nemamo nikakav tim i da smo se i ovu godinu vec na samom startu oprostili od titule ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA