EVROLIGA: Kako Partizan i Zvezda mogu do TOP 16?

Večiti su se porazima od Makabija, odnosno Nantera našli u izuzetno teškim situacijama, ali i dalje postoji put ka vratima TOP 16 faze mada ne zavisi mnogo od njih samih

  • 8

Ostalo je još samo tri kola do kraja prve faze Evrolige. Na početku najelitnijeg evropskog takmičenja svi smo se nadali da dva srpska predstavnika Partizan i Crvena zvezda mogu da se plasiraju u narednu fazu. Posle poraza od Nantera, odnosno Makabija večiti se nalaze u veoma nezgodnoj situaciji i treba će im mala ili velika čuda kako bi u 2014. godinu ušli kao i dalje učesnici Evrolige, a ne Evrokupa.

PARTIZAN

Imali su crno-beli sve u svojim rukama u Parizu. I plus tri na minut i po do kraja meča, i plus jedan i napad na pola minuta do kraja utakmice i napad za pobedu, ali izabranici Duška Vujoševića nisu uspeli da dođu do krucijalne pobede protiv Nantera. Sada je put u TOP 16 znatno teži, ali teorija postoji.

VARIJANTA 1

U ovoj varijanti ekipa Partizana bi morala da pobedi na sve tri utakmice do kraja. Protiv Budiveljnika u "Kombank Areni", protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv CSKA u "Pioniru", a da pritom Nanter izgubi samo jedan meč do kraja. Nanter se do kraja sastaje u Parizu sa Barselonom i Fenerbahčeom, dok jedini meč u gostima igraju u Kijevu protiv  Budiveljnika.

VARIJANTA 2

Ova varijanta je malo realnija. Crno-beli bi morali da pobede u Beogradu Budivljenik sa više od pet razlike i da pobede još jednu od preostale dve utakmice protiv Fenerbahčea u gostima odnosno protiv CSKA u Beogradu. U ovoj varijanti Nanter ne bi smeo da zabeleži ni jednu pobedu do kraja takmičenja.

CRVENA ZVEZDA

Bili su izabranici Dejana Radonjića jako blizu velikog preokreta protiv "ponosa Izraela", ali je nedostojalo sreće u poslednjem napadu kada se Demarkus Nelson okliznuo. Crveno-beli su dosta utakmica ove sezone izgubili u neizvesnim završnicama, pa se nadamo da će se to negde vratiti.

VARIJANTA 1

Ukoliko Crvena zvezda zabeleži sve pobede do kraja protiv Panatinaikosa u Grčkoj, Laboral Kuće u Beogradu i Lijetuvosa u Litvaniji i pritom pobedi Panatinaikos u Atini sa više od četiri razlike crveno-beli bi prošli u TOP 16.

VARIJANTA 2

Ukoliko Crvena Zvezda pobedi na sve tri utakmice do kraja, ali ne savlada Panatinaikos sa više od četiri razlike, crveno-belima bi bio potreban još jedan poraz Grka. "Zeleni" do kraja još gostuju u Krasnodaru Lokomotivi i dočekuju Makabi, pa je kranje realno da izgube jedan od ta dva meča.

VARIJANTA 3

Treća varijanta je i najteža po crveno - bele. To bi podrazumevalo poraz u Atini. Ako bi se to desilo Zvezda bi morala da pobedi Laboral Kuću u Pioniru i Lijetuvos Ritas i Litvaniji, a da ekipa Laborala izgubi na domaćem terenu i od Lijetuvosa i od Lokomotive Kuban.

Kada se sve napisano uzme u obzir jasno da srpske klubove čeka veliki posao, a jako malo nade, ali dok nada postoji treba se i nadati. Jasno je da naredno kolo ili uvećava šanse ili ih odnosi u nepovrat, pa se tako nadamo da će se i sreća koje nije bilo u četvrtak vratiti naredne nedelje u nekom drugom obliku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA