RAŠOVIĆ: Cela Srbija hoće Zvezdinu titulu!

Poslednja tri meseca su bila veoma turbulentna, bili smo pod pritiskom, a zbog pisanja medija i raznih saopštenja, mi u klubu smo stekli utisak da svi žele da naš rival bude šampion, rekao je trener Partizana

  • 14

Trener fudbalera Partizana, Vuk Rašović, stekao je utisak da svi u Srbiji žele da Crvena zvezda bude šampion posle šest godina vladavine crno-belih.

Rašović nije želeo da kaže da li ostaje na klupi Partizana, već je istakao da će se njegov status rešiti u narednih nekoliko dana nakon razgovora sa Upravom.

- Nije bilo lako u poslednja tri meseca igrati pod velikim pritiskom, jer se stakao utisak da cela Srbija hoće da Zvezda osvoji titulu. To smo, mi u klubu zaključili na osnovu pisanja javnosti, raznih saopštenja koja  su objavljivana - rekao je Rašović na konferenciji za medije.

On je istakao da je osvajanje prvog mesta u jesenjem delu zalečilo rane od raznih neuspeha tokom sezone, ispadanja iz Evrope i Kupa, te nekoliko poraza.

- Titula je ublažila neuspehe tokom sezone. Želeli smo da igramo u Evropi, ali nismo imali kvalitet za to. A što se tiče Kupa, ceo tim je imao loš dan, a poznato je da je Partizan u toku istorije dosta puta ispadao iz ovog takmičenje pre kraja - rekao je Rašović i poručio:

- Prioritet nam je da sledeću sezonu imamo sdam osam igrača, startera, koji su nastupali ove sezone, i nadam se da će oni uz pojačanja igrati kvalifikacije za Ligu Šampiona. Treba nam trojica četvorica igrača kako bi osvojili titulu šampiona države - smatra trener crno-belih.

Trener crno-belih pohvalio je igrače koji su borbom na terenu odgovorili na pisanja medija da je ovo jedna od najslabijih ekipa koju je klub iz Humske imao u svojoj istoriji.

- Ova generacija je najosporavanija. Ponosan sam na momke koji su igrali borbeno. Moram istaći da su i novinari proizveli inat i dodatni motiv kod igrača i drago mi je da smo i kao "najgori" uspeli da postanemo jesenji prvaci - rekao je Rašović koji se tokom karijere ne obazire na pisanje i komentare po forumima.

- Nisam pratio forume i komentare zato sam i ostao normalan - zaključio je trener crno-belih.

FRIZER ĆE ME "UBITI" AKO NE OSVOJIM TITULU

Zanimljiva izjava predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića da će Zvezda na leto igrati kvalifikacije za Ligu šampiona nije previše poremetila šefa struke crno-belih.

- Takve priče se pojavljuju već godinama. Čak mi je frizer zapretio da bi me "ubio" ako ne osvojim titulu. Ljudi su se jednostavno navikli na trofeje Partizana - zaključio je kroz osmeh Rašović.

IGRAČI NA PROBI NISU OSTALI

U Humsku su pred kraj jesenjeg dela sezone, zbog brojnih povreda došla dva Brazilca i talentovani napadač iz Ukrajine, ali oni bar za sada nisu potpisali ugovore.

- Najviše je pokazao momak iz Ukrajine, ali koliko znam nije došlo do dogovora sa klubom. Momci su došli u nezgodno vreme pa nisu imali priliku da kroz jake probne utakmice pokažu kvalitet. Videćemo šta će sa njima biti - rekao je Rašović i dodao:

- Trebaju nam pojačanja na svim pozicijama, a akcenat mora da se stavi na napadače. Partizan se dosta oslanja na omladinsku školu u kojoj igrače dugo stvaramo, a vrlo brzo ih se odreknemo. To je probelm fudbala u Srbiji.

ILIĆ JE TREBAO DA POČNE DERBI

Crno-beli su poraženi u derbiju protiv Zvezde na Marakani, a odlukom Rašovića kapiten Saša Ilić taj meč je počeo na klupi za rezerve.

- Imao sam ideju da Saša ulaskom u igru u drugom delu napravi prevagu i reši utakmicu sa Zvezdom! Uspeo je da podigne nivo naše igre, ali nismo uspeli da nađemo put do njihovog gola. Sada kada razmislim, Ilić je trebao da bude starter - priznao je grešku Rašović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nakitu Mizajaši

    9. decembar 2013 | 15:10

    Zvezda je Srbija !!!!

  • Djura

    9. decembar 2013 | 15:07

    Bas mi ga zao,tek sad shvatio da za Zvezdu navija cela Srbija. Vuce vidis da je Covic u pravu.

  • Cacanin

    9. decembar 2013 | 15:11

    Rasovicu sta ti dodje Vujosevic??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA