Vaterpolisti pokušavaju da ignorišu haos u savezu pred start Svetske lige

DEJAN SAVIĆ: Situacija je nenormalna, možemo da se pretvaramo da je normalna. KAPITEN GOCIĆ: Sve osim pobede protiv Rumuna je iznenađenje

  • 1

Vaterpolo sport je u Srbiji u velikoj krizi, ali od toga pokušavaju da se distanciraju selektor i reprezentativci.

Uoči starta Svetske lige šef stručnog štava Dejan Savić govorio je direktno.

- Posle dva meseca u kojima smo imali predsednika, problemi su bili zamrznuti, ali je suštinski bilo sve po starom. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti novog predsednika i da ćemo početi da rešavamo probleme, ali to ne bi trebalo da ima uticaja na našu igru. Ipak, ne mogu da budem sto odsto siguran da to nekog ne pritiska, jer smo profesionalci. Situacija je nenormalna i, ako ništa drugo, možemo da se pretvaramo da je normalna - rekao je Savić na konferenciji za medije uoči meča sa Rumunijom na bazenu Tašmajdan.

Vaterpolo savez Srbije već mesecima nije isplatio igračima nagrade za osvajanje brojnih medalja u prethodnom periodu.

Nakon odlaska Velibora Sovrovića, VSS je imao prvog čoveka dva meseca, ali je Zoran Babić podneo ostavku posle zahteva predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da se članovi Glavnog odbora povuku iz sportskih organizacija.

Novi kapiten reprezentacije Živko Gocić, koji je u toj ulozi naslediio ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, rekao je da igrači pokušavaju da se koncentrišu na teren, ali da nisu roboti, jer imaju porodice.

- Mi pokušavamo da to ne utiče na nas i garantujem da onog trenutka kad uđemo u bazen na trening, ili na utakmicu, da ćemo, kao i uvek, dati sve od sebe. Nadam se da će ova situacija uskoro biti rešena i da ćemo mirne glave nastaviti dalje - rekao je Gocić.

Generalni sekretar Nemanja Marin iskoristio je priliku da se zahvali igračima na razumevanju i na tome što se bez uzdržavanja odazivaju pozivu da igraju za nacionalni tim.

Kada je u pitanju sutrašnji meč protiv Rumunije i start u Svetskoj ligi u kojoj Srbija brani trofej, Savić je rekao da su ciljevi isti kao i prethodnih godina.

- Počinjemo novu sezonu u kojoj nam je osnovni cilj da se plasiramo u završnicu Svetske lige u Dubaiju u junu, a sve kao priprema za ono što je najvažnije - Evropsko prvenstvo u Budimpešti - istakao je Savić, i dodao da će kroz Svetsku ligu ukazivati šansu mlađim igračima kako bi ušli u sistem i bili spremni za ono što ih očekuje u budućnosti.

Kapiten Gocić poručio je da Rumuni znaju da budu nezgodan rival, ali da sve zavisi od igre srpskog tima.

- Nadam se da ćemo ovu utakmicu odraditi kako znamo i umemo i kako dolikuje i sve osim naše pobede bilo bi veliko iznenađenje - rekao je Gocić.

Utakmica drugog kola A grupe Svetske lige između Srbije i Rumunije igra se sutra od 18 sati na bazenu Tašmajdan.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blatobran

    9. decembar 2013 | 17:30

    Ovi sekundarci cega se dohvate odmah i uniste...pa tako i vaterpolo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA