HRVATI NE ODUSTAJU: "Torcida " i "Bed blu bojs" zajedno pevali "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše"!

Upozorenje zvaničnog spikera utakmici Hajduk-Dinamo o mogućem prekidu utakmice nije se ni čulo od zaglušujućeg zvižduka

  • 24

Na kup utakmici između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka (2:1) koja je završena pobedom "modrih", ponovo su se sa tribina zaorili ustaški pokliči.

U Hrvatskoj vlada opšte nezadovoljstvo zbog suspenzije za defanzivca Dinama i hrvatske reprezentacije Josipa Šimunića, kog je FIFA pre dva dana kaznila sa deset mečeva suspenzije, što praktično znači da popularni "Džo" propušta Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Posle te kazne su nezadovljni Hrvati zasuli Fejsbuk stranicu FIFA komentarima "Za dom spremni", a ovaj ustaški poklič se već jednom čuo na stadionu u Hrvatskoj.

Ovaj put, "Torcida" i "Bed Blu Bojs" jedne druge su pozdravljai za dom spremni", a onda se začulo "ajmo ustaše". Upozorenje zvaničnog spikera o mogućem prekidu utakmice nije se ni čulo od zaglušujućeg zvižduka. Nekoliko minuta kasnije opet se čulo "za dom spremni", a u 42. minutu usledio je prekid, i to zbog dve baklje koje su BBB, uz zvižduke ostalih gledaoca, ubacili na teren.

Opet do izražaja dolaze reči srpskog premijera Ivice Dačića posle incidenta, da je veći problem na "Maksimiru" bilo to što je hiljade ljudi uzvraćalo Šimuniću na njegov pozdrav.

Inače, Šimunićev advokat je najavio žalbu na kaznu FIFA sa ciljem da se kazna u potpunosti ukine.

- Nama je cilj da poništimo kaznu! Očigledno u HNS-u ne veruju da je to moguće, ali Šimunić i mi verujemo. Poslaćemo argumente na 80 do 100 stranica - izjavio je advokat Davor Prtenjača za "Večernji list", dodajući i da je jednako opširna bila i dokumentacija u slučaju kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona, koga je odbranio u sporu protiv grada Štutgarta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    18. decembar 2013 | 19:23

    A Gurovicu onomad zabranili da igra zbog Drazine tetovaze sta bi bilo da se to desi na Marakani ili na JNA dobili bi odmah sankcije , ali (dragim) komsijama sve je dozvoljeno.

  • mm

    18. decembar 2013 | 22:00

    I onda neka neko zali za Jugoslavijom, puuuu

  • Hasan

    18. decembar 2013 | 21:55

    Svaka vam čast srbi uspeli ste da ujedinite hrvatski sever i jug BBB i Torcidu a hrvacka sloga i jedinstvo te ova spremnost za dom vam je sigurno zastrašujuća pa toliko kukate i pratite ih ja im se samo divim jer divna je stvar videti ovakvu slogu i jedinstvo i ponos.Nikakva vaša medijska propaganda i kukanje protiv toga ne mogu ništa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA