Beker: Znam šta fali Novaku, zvao me je kad je izgubio prvo mesto!

Trostruki osvajač Vimbldona ispričao je za britanski Bi-Bi-Si o nastanku saradnje sa srpskim teniserom i tome na čemu će raditi njih dvojica kako bi Đoković igrao još bolje u budućnosti

  • 0

Većina teniskog sveta bila je iznenađena kada je pre nekoliko dana objavljeno da će se nekada najbolji teniser sveta Boris Beker priključiti stručnom štabu Novaka Đokovića. O nastanku saradnje sa drugim teniserom na ATP listi i o tome koliko on može da mu pomogne, Nemac je govorio u intervjuu za Bi-Bi-Si.

- Prvi put smo se čuli dok je on branio titulu na turniru u Pekingu. Mogu reći da sam bio iznenađen, ali i počastvovan njegovim pozivom. Još tada sam mu rekao da moramo da se sretnemo, jer mi je bilo potrebno da vidim koliko je njemu stalo da sarađujemo, morao sam da se uverim da u njemu ima još žara i strasti i da vidim kako ja mogu da mu pomognem - rekao je Beker za Bi-Bi-Si.

Srpski teniser je tokom prošle godine izgubio finala Vimbldona i US opena, a posle poraza od Nadala u borbi za trofej na Flešing Medouzu, a zatim i gubitka prvog mesta na listi najboljih tenisera, u Đokovićevom stručnom štabu su odlučili da se pojačaju, a Beker je primetio da je Novak tokom prethodne godine zaostao u pojedinim detaljima u igri u odnosu na španskog tenisera, ali i Endija Marija.

- Novak je poražen u nekoliko teških mečeva u finalima grend slemovaa ove godine, što je njemu teško palo, jer ipak je on rođeni pobednik. Osim toga što je morao da prepusti prvo mesto Nadalu i toga što je Mari počeo da igra na mnogo naprednijem nivou, Novak je bio malo zaostao u nekim detaljima, ali to su oni odlučujući. Falilo mu je nešto što je imao prethodnih sezona i stoga je odlučio da mu je potreban neko ko je bio u sličnoj poziciji i tu su pozvali mene - kazao je šestostruki osvajač grend slem turnira.

Endi Mari je napredak u karijeri i rezultatima počeo da ostvaruje od trenutka kada je angažovao takođe nekada velikog tenisera i Bekerovog rivala Ivana Lendla, tako da se najbolji teniser za prošlu godinu u izboru ATP-a odlučio za sličnu stvar, a Beker misli da su takvi potezi jako pametni.

- Kada je Lendl postao deo Marijevog tima, ja sam u tom trenutku pomislio zašto je današnjim teniserima toliko teško da shvate da od legendi mogu da mnogo nauče. Slažem se da je jedna generacija igrača promenila tenis, ali mislim da se tenis koji se igrao 80-ih godina ne razlikuje previše od današnjeg.

Prvi veliki ispit za Novakovu i Bekerovu saradnju biće Australijan open, na kome Đoković brani titulu koju je osvojio tri puta uzastopno, a četiri ukupno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA