≫ 

Paraolimpijski džin od 2,4 metra pred zlatom u Riju!

Morteza Mehrzadselakjani je visok 243 centimetra. Kao mali polomio je karlicu i jedna noga prestala je da mu raste

  • 2

Na Paraolimpijskim igrama u Riju jedan čovek privlači najveću pažnju navijača i medija.

>>> Najviši sportista na svetu nastupa na Paraolimpijskim igrama u Riju! (VIDEO)

U pitanju je Iranac Morteza Mehrzadselakjani (29) i razumljivo je zbog čega je upravo on zapao za oko svima, jer njegove gabarite je teško ne primetiti: visok je dva metra i 43 centimetra!

Morteza je najveći adut odbojkaškog tima Irana koji se plasirao u finale, gde će igrati protiv Bosne i Hercegovine, koja je branilac titule.

Ovaj džin je, zvanično, najviši čovek u Iranu i najviši sportista sveta, nažalost sa takvim hendikepom da može samo u sedećem položaju da se takmiči. Naime, kao 16-godišnjak je pao sa bicikla i polomio karličnu kost i od tada traje njegova borba. Desna noga prestala je da mu raste, tako da sada može da hoda samo uz pomoć štake.

Ipak, njegova dužina je idalje nešto što ga čini vrlo upotrebljivim u sportu. To je primetio aktuelni trener iranske odbojkaške selekcije i regurtovao ga.

- Želeo sam igrača koji je viši od mreže dok sedi. video sam ga na televiziji i pomislio da bi mogao da nam pomogne - rekao je o svom najvišem igraču trener Hadi Rezaeigarkani.

Sa takvim oružjem u timu, Iran je težak rival svakom. Jer, i kada sedi, Morteza je visok 193 centimetra i kao takav je previsok za sve ostale. Uzmite u obzir da je mreža na visini od 1.05 metara i biće vam jasno koliku Iranci imaju prednost sa njim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dino

    18. septembar 2016 | 10:59

    Do sada ih je Bosna rasturala u odbojci tako će biti i sada...Bosna apsolutni šampion svijeta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA