≫ 

Najčudniji US open ikada: Ko bi mogao da očekuje da će jedan od ovih tenisera biti u finalu?

Pablo Karenjo-Busta i Kevin Anderson zakazali bitku za veliko finale, dok će u ženskom delu turnira u polufinalu igrati Amerikanke, Venus Vilijams i Sloan Stivens

  • 0

Imaćemo debitanta u finalu US opena, a to će biti ili Kevin Anderson ili Pablo Karenjo-Busta! Južnoafrikanac je savladao domaćeg tenisera Sema Kverija sa 3:1, u dramatičnom meču gde su se igrala čak tri taj-brejka.

Na kraju je 32. teniser sveta uspeo da slomi Amerikanca, da rastuži domaću publiku na Artur Ešu i da obezbedi polufinale US opena i da ostvari svoj najveći uspeh u karijeri. Moći će svoj uspeh da načini još većim, jer će mu protivnik na putu ka finalu biti Španac Pablo Karenjo-Busta, koji je prethodno eliminisao Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:2).

>>> Del Potro je gubio sa 2:0, nije mogao da diše i jedva je stajao na nogama, a onda je čuo NJIH i napravio najveći preokret u istoriji tenisa! (VIDEO) (FOTO)

Foto: AP/Tanjug

I njemu je ovo najveći uspeh u karijeri, a s obzirom na to ko mu je rival u polufinalu, ambicije mu rastu da se nađe u borbi za veliko finale.

Drugi kostur muškog turnira je znatno jači, pa ćemo u četvrtfinalu gledati duel Huana Martina Del Potra i Rodžera Federera, a u drugom Rafaela Nadala protiv Andreja Rubljeva.

Kod žena su polufinale obezbedili Venus Vilijams i Sloan Stivens. Jedna Amerikanka će sigurno biti u finalu, a moguće je da gledamo i američko finale, pa čak i polufinale, jer su u drugom delu ''kostura'' u igri Koko Vandervege i Medison Kiz.

Foto: AP/Tanjug

Venus Vilijams je pobedila Petru Kvitovu sa 2:1 (6:3:3:6, 7:6) u setovima u dramatičnom meču koji je rešen tajbrejkom u trećem setu. Venus je dobila prvi set sa 6:3, ali je u drugom istim rezultatom uzvratila Kvitova. U trećem je Kvitova počela bolje, povela je sa 3:1, ali je Venus vratila brejk, a zatim u tajbrejku odigrala bolje i eliminsala Čehinju.

Rival u polufinalu joj je sunarodnica Sloan Stivens, koja je savladala Anastasiju Sevastovu sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:6), a takođe je slavila posle tajbrejka u trećem setu.

Muški deo turnira:

Polufinale:

Pablo Karenjo-Busta - Kevin Anderson

Četvrtfinale:

Andrej Rubljev - Rafael Nadal

Huan Martin Del Potro - Rodžer Federer

Ženski deo turnira:

Polufinale:

Venus Vilijams - Sloan Stivens

Četvrtfinale:

Kaja Kanepi - Medison Kiz

Karolina Pliskova - Koko Vandervege

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA