≫ 

Svitolina ukrotila “ubicu džinova”

Ukrajinka odbranila titulu u Dubaiju protiv Kasatkine, od ponedeljka kreću muškarci

  • 0

Darija više nije mogla. Simpatična dvadesetogodišnjakinja iz Rusije, najmlađa učesnica finala u Dubaiju posle Azarenke 2010. godine, poklekla je posle neverovatnih pobeda protiv Ostapenko, Konte i Muguruze (spasila 5 meč lopti) i provedenih 11 sati u igri samo na Centralnom terenu Garud teniskog centra, i posle 70 minuta “položila oružje” pred favorizovanom i znatno svežijom braniteljkom prošlogodišne titule, ukrajinkom Elenom Svitolinom.

>>>Lakat ponovo sluša Novaka: Srbin opet udara lopticu, našao je i mesto gde će brusiti formu

299. pobeda u tek trećoj odbrani titule u 18-godišnjoj istoriji ovog turnira, posle belgijanke Enan 2004. i Venus Vilijams 2010., ipak nije došla tako lako za Svitolinu jer su u prvom setu igrale potpuno izjednačeno, a Kasatkina više puta pretila da preuzme rezultatsku inicijativu.

Ipak, jednom kada je uspela da privede kraju uvodni deo meča u svoju korist, Svitolina je postala nezaustavljiva. Kasatkina je, naravno, pokušavala da svojoj prepoznatljivom igrom sa osnovne linije da parira i u drugom setu, ali joj je nedostajalo svežine da bude konkurentnija u odlučujućim momentima u gemovima i sa 6:0 u drugom setu je morala da kapitulira pred šampionkom iz susedne Ukrajine (6-4 6-0).

FOTO: Dubai Duty Free

U konkurenciji ženskih dublova – veliko iznenađenje su priredile kineskinje Hao Čing Čan i Žaoksijan Jang protiv četvrtih nositeljki Hsi i Peng u tri seta. Ni 40 osvojenih titula – među kojima Rolan Garos i Vimbldon - nije bilo dovoljno favorizovanim Hsi i Peng da takve impozantne karijerne rezultate pretoće u pobedu protiv mlađih sunarodnica. Rezultat 4-6 6-2 10-6 dovoljno govori o tome kakva je borba viđena na kraju turnira u ženskom dublu – konkurenciji u kojoj će se ovakva iznenađenja sigurno sve češće dešavati.

-Ponosni smo na izuzetan tenis koji je još jednom prikazan od strane dama na WTA turniru u Dubaiju.

- Uživali smo u neizvesnosti, borbenosti i takmičarskom duhu koji je inspirisao sve ljubitelje tenisa protekle nedelje, i nadamo se se će se ovakva sportska predstava ponoviti i na predstojećem ATP turniru narednih dana - napomenuo je direktor turnira Sala Talak na zatvaranju WTA turnira za 2018 godinu.

FOTO: Dubai Duty Free

ATP turnir za muškarce u Dubaiju će se igrati od 26.februara do 3. marta, na kome će prvi nosilac i osvajač prošlogodišnjeg završnog Mastersa u Londonu, četvrti igrač sveta Grigor Dimitrov već na početku imati veliki izazov u liku u Dubaiju uvek posebno nadahnutog tunižanina Maleka Džazirija.

Posle odličnog nastupa u Marseju, naš Filip Krajinović će otvoriti svoju “kampanju u pustinji” protiv italijana Fabijana, dok će Viktor Troicki u prvom kolu za protivnika imati “legendu” ATP turneje, kipranina Markosa Bagdatisa. Nenadu Zimonjiću će nastupiti u dublu u paru sa Marselom Granoljersom iz Španije, a u prvom kolu ih čeka odličan tandem Dodig – Ram.

Od ostalih igrača iz našeg regiona, u singlu će nastupiti Borna Ćorić i Damir Džumhur – i uz asove poput Gaskea, Puia, Kolšrajbera, Bautiste-Aguta i mladog grka Cicipasa – ATP turnir u Dubaiju obećava pregršt zadovoljstava za ljubitelje vrhunskog muškog tenisa.

Daljinac

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA