≫ 

Novak je konačno u finalu Vimbldona, Rafa pao posle drame u dvodnevnom maratonu! (VIDEO)

Od starta je bilo jasno da će nastavak borbe biti paklen, a Novak je pobedu ostvario posle 5 sati igre!

Novak Đoković i Rafael Nadal nastavili su vimbldonsku borbu za finale najvećeg svetskog turnira u tenisu, presuda je morala da padne u petom setu za konačnih 6:4, 3;6, 7:6 (9), 3:6, 10:8!

Meč je u kasnim večernjim satima prekinut u petak pri vođstvu Đokovića od 6:4, 3;6, 7:6 (9), pošto su prethodno istorijski maraton odigrali Kevin Anderson i Džon Izner od čak šest sati i 36 minuta.

>>>Predivne reči Luke Modrića na račun Novaka Đokovića i njegove podrške Hrvatima uoči finala Mundijala!

Kevin Anderson je na kraju izborio mesto u finalu, potpuno iscrpljen, dok je u drugom polufinalu situacija bila nešto drugačija, gde je opterećenje bilo više psihološke prirode zbog pauze koja je napravljena.

Agresivnost se tražila, konačno smo je videli protiv Rafe Foto: Tanjug/AP

Na kraju, Novak je u borbi nerava bio mnogo bolji i dominantiji, zbog čega je pokazao da još mnogo toga ima da pruži tenisu.

Đoković je Vimbldon osvajao 2011, 2014. i 2015, a međusobni skor sa Rafom poboljšao je - sada je 27:25! Bolje nije moglo, lepa uvertira napravljena je za nedeljno finale od 15 časova protiv Kevina Andersona, kome je ovo vrhunac karijere. Igrao je finale US Opena 2017, ali je Vimbldon ipak iznad svih ostalih turnira.

Inače, poslednji put Novak je igrao finale grend slema 2016. na US Openu, na kom je poražen od Stana Vavrinke. U istoj sezoni, osvojio je Australijan open i Rolan Garos, dok je na Vimbldonu došao do 3. kola.

Vreme je da konačno napravi još jedan korak ka 13. grend slem peharu!

Rafa je u nastavku počeo da diktira tempo Foto: Tanjug/AP

TOK NASTAVKA

Subotnji deo meča počeo je od četvrtog seta, i bilo je od starta jasno da nas čeka pakleni nastavak okršaja. Samo prvi gem trajao je 20 minuta i pripao je Rafi, što je izbacilo Novaka iz takta.

Posle toga kao da je žurio i srljao u nastavku, pa je sa 3:0 poveo Nadal. Na sreću, reakcija koja je usledila bila je munjevita.

Izbacio je na vreme frustraciju Đoković, na 3:1 je smanjio ostavivši Španca na nuli, a onda je usledio brejk bez prevelike potrošnje i dugih razmena.

Nažalost, u novom padu "uhvatio" ga je Rafa i poveo sa 5:3, a zatim je Novak prokockao sve što je mogao.

Jedan izliv besa iz 4. seta Foto: Tanjug/AP

Poveo je pri servisu Španca sa 40:0, nijednom posle toga nije uspeo da završi razmenu trijumfalno za povratak u set, peti je izborio Rafa.

U četvrtom setu, viđen je i Novakov veliki izliv besa kada je dugo i žestoko udarao reketom po patikama. Na sreću, toga više nije bilo u nastavku, samo ekstremnog fokusa na svaki poen.

Kako do finala, pitao se Rafa Foto: Tanjug/AP

Peti set je samo trajao 91 minut, nije bilo brejka, ali je bilo dosta izglednih šansi za oduzimanje servisa na obe strane.

Posebno je bilo zanimljivo pri 4:3 za Đokovića, kada je Novak greškom rivala došao do prednosti, ali je iz servisa to direktno osujetio Rafael Nadal. Onda je još dva poena Španac vezao za izjednačenje.

U devetom gemu potpuno je iznureno delovao Novak, kao da nije mogao sebi da oprosti propuštenu priliku, ali se brzo konsolidovao i od 15:40 došao do izjednačenja.

Usledila je bitka nerava za svaki poen i gem, jer svaki put kada je neko dolazio do prednosti i naznake brejka, monstruozni servis sve je rešavao.

Krik šampiona Foto: Tanjug/AP

Kada je bilo najteže, najbolje se serviralo, to naročito važi za situaciju pri 7:7, kada je dve brejk lopte imao Španac.

Novak je ukrotio sopstvenu nervozu i izvukao najbolje iz servisa, a onda je rukama tražio žešću podršku sa tribina.

Ništa od finala! Foto: Tanjug/AP

Dobio je šta je hteo i osvojio gem, ali je konačno prelomio tek kada je vodio sa 40:0 u 18. gemu.

Dobro je prošetao kralja šljake i podsetio ga da se ipak igra na travi, ni najveća borbenost u poslednjoj razmeni nije dovoljna bila za finale Špancu.

Na kraju, Rafa je džentlmenski prišao i čestitao, velikani su nam priredili još jedan epski spektakl, a Novaka čeka finale protiv Andersona u nedelju od 15 časova!

VIDEO - Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Филозоф

    14. jul 2018 | 16:40

    Када БИХ ТИ наплатио сву моју нервозу, ТИ би банкротирао. Према томе, ако не желиш банкрот, освоји сутра турнир и све " обавезе " према мени заборавићу. ХВАЛА ТИ НОВАЧЕ! СРЕЋНО СУТРА И СРЕЋАН ТИ СВАКИ НАРЕДНИ ДАН, КАКО ТЕБИ ТАКО И ТВОЈИМА.

  • Gvg

    14. jul 2018 | 16:39

    Pozdrav svima koji su pljuvali po Noletu najboljem sportisti sa ovih prostora do sada a i za sledecih 1.000 godina

  • Ivangm💢

    14. jul 2018 | 16:40

    VRATIO SE NAS NOLE!!!😁😁😁IDEMOOOOOO!!!💪💪💪🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA