≫ 

Olga pokorila Moskvu: Kakav podvig, naša zvezda tenisa pre 18. rođendana došla do 1. velike titule! (VIDEO)

Posle epske borbe, Olga je došla do trona!

  • 36

Olga Danilović protiv Anastasije Potapove odigrala je spektakularno finale WTA turnira u Moskvi na šljaci, posle drame slavila je sa 7:5, 6:7 (1), 6:4!

Danilovićeva je već napravila senzacionalan uspeh jer je stigla do finala iako je eliminisana u kvalifikacijama, ali se našla na turniru posle odustajanja nekoliko teniserki.

>>>Olginoj sreći nema kraja, ovo su njeni prvi utisci posle pobede karijere: Ne može se rečima opisati...

Ona je to umela da opravda sjajnim partijama do samog finala, izbacila je četiri Top 10 teniserki, pa i 10. igračicu sveta Juliju Gerges.

Finalni duel bio je susret dve devojke generacije 2001 i viđena je svetla budućnost tenisa. 

Raduj se Srbijo! Foto: Tanjug/TENISKI SAVEZ SRBIJE/ VIKTOR CERVJAKOV

U spektakularnoj drami, bilo je mnogo obrta i preokreta, Olga je čak u drugom setu prokockala meč loptu duplom servis greškom, ali je umela to da nadoknadi na maestralan način u nastavku, pokazavši čelične nerve.

Moskva je dobila novu šampionku posle skoro dva i po sata borbe, a mi zvezdu koju ćemo tek gledati u pohodima na nove trofeje!

Da titula bude značajnija, Olga je prvi laki luzer i teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila WTA trofej. Nakon ovoga, biće od ponedeljka 112. teniserka sveta.

Žestoka borba za svaki poen Foto: Виктор Червяков

TOK MEČA, Danilović - Potapova 7:5, 6:7 (1), 6:4

Prvi set je počeo loše po našu teniserku, imala je veliko samopouzdanje Potapova kao domaća takmičarka pred svojom publikom i navijačima, što je iskoristila za startnih 3:0.

Važno je za Olgu bilo što je u šestom gemu pri 2:4 uspela dva puta da spreči novi brejk, posle čega je vezala dva za preoket i 5:4.

Nažalost, ispustila je tu prednost, ali je pri servisu Ruskinje na 5:5 uspela da joj još jednom oduzme servis, i to bez izgubljenog poena.

To je bio ključ osvajanja prvog seta, dok je u drugom borba bila neizvesna i bez šansi brejka sve do devetog gema. Tu je Olga povela sa 5:4 posle treće šanse za oduzimanje servisa, ali je onda upropastila meč loptu kad je servirala za titulu.

Kao da se uplašila osvajanja pehara, odservirala je dve duple greške pri meč lopti i nije mogla da se od toga oporavi. U taj-brejku, došla je samo do jednog poena i neshvatljivo je donela veliki nalet samopouzdanja rivalki.

U trećem setu, samo tri od 10 gemova nije okončano brejkom.

Nimalo naivno nije delovala igra kada je Ruskinja povela uz prednost brejka sa 4:3, ali je Olga još jednom kad ne ide najbolje izvukla iz sebe.

Gubila je sa 4:3 i 40:0, da bi zatim napravila veličanstven niz od pet poena za novi egal.

Kada je potom uspešno odservirala za 5:4, sve karte je bacila na napad kako bi izbegla novi taj-brejk, pa je već sa 40:15 obezbedila dve meč lopte.

Ovaj put, treća je bila sreća za veliku titulu, uspon na WTA listi i najavu lepih teniskih dana i godina.

VIDEO - Porodica Hrvata navija za Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    29. jul 2018 | 14:02

    Imali smo Anu ,Jelenu ali niko ne samara tu lopticu tako slatko muški kao naša Olga buduća kraljica belog sporta!!!🎾👍

  • Nešo

    29. jul 2018 | 15:02

    Bravo Olga princezo naša .

  • Tara

    29. jul 2018 | 15:01

    BRAVO. Samo nastavi tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA