≫ 

Đoković razbio Portugalca za četvrtfinale US Opena! (FOTO) (VIDEO)

Svi su očekivali teniski klasik u narednom kolu, ali će Novakov rival biti Džon Milman, koji je šokirao Rodžera Federera

  • 10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US Opena pošto je savladao Portugalca, Žoaa Souzu u 4. kolu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3), posle dva sata odličnog tenisa. Naredni rival Novaka je 55. teniser sveta Australijanac Džon Milman, koji je šokirao Rodžera Federera.

Pre ovog duela, Novak se sa Portugalcem sastajao u četiri navrata i svaki put je naš teniser izlazio kao pobednik. Zanimljivo je da im je ovo bio četvrti od pet duela koji imaju na Gren slem turnirima, a drugi na US Openu.

>>> Srbija bez Ðokovića na Indiju, Krajinović i Đere predvode tim

Kada je reč o ovom meču, Novak je odlično startovao, i sa dva brejka lako priveo prvi set kraju za 6:3. Međutim, na momenat je delovalo da je ponovo povređen jer je tražio medicinsku pomoć. Ipak, ispostavilo se da je sa sve u redu. Fizioteraput je masažom pomogao najboljem srpskom teniseru i on je nastavio sa igrom.

Odmah na početku drugog seta, već u trećem gemu, Novak je dozvolio Souzi da napravi brejk, na koji je Srbin ekspresno odgovorio već u sledećem gemu koji je u nastavku i potvrdio osvajanjem poena na svoj servis.

Do samog kraja, delovalo je da će set biti mnogo neizvesniji, ali je pri rezultatu 5:4 za Đokovića, Portugalac napravio nekoliko grešaka, pa je najbolji srpski teniser iskoristio svoju šansu i drugim brejkom overio set.

Novak je formu "štelovao" za US Open; Foto: Tanjug/AP

Treći set uneo je zabrinutos među Novakove navijače jer je Nole po drugi put morao da traži medicinsku pomoć, pa je sa ekipom izašao van terena. Pri rezultatu 2:1, nastupila je petominutna pauza posle koje je meč nastavljen. Posle ukazivanja pomoći, Srbin nije pokazivao tragove povrede ili bolova, pa je meč ušao u mirniji tok u kojem su igrači uzimali poene na svoj servis.

Dva puta na meču, medicinska ekipa je morala da reaguje i pomogne Novaku; Foto: Tanjug/AP

Ipak, pri rezultatu 4:3, Novak je sa tri povezane bekhend paralele uspeo da povede 40:0 i onda osvoji poen na Souzin servis, a potom ga i overi za maksimalnih 3:0.

VIDEO: Ovako je Novak preko Federera ušao u istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA