Novak je imao mentalni problem, nije znao gde je, a onda... Đokovićev trener otkrio kako je izgledao prelomni momenat sezone!

Iskusni stručnjak je sa Vajdom vratio Noleta u pravi kolosek

  • 5

Važan šraf povratka Novaka Đokovića na teniski vrh bio je Gebhard Fil Grič.

Kondicioni trener koji je najveće uspehe ostvario u radu sa Novakom, bez dlake na jeziku je govorio o katastrofalnoj situaciji u kojoj je zatekao Đokovića.

- U maju niko od nas nije mislio da je ovo moguće. Novak je bio u problemu. Mnogo toga je nedostajalo, nije bio fizički spreman, niti je radio na pojedinostima. Pre svega, imao je mentalni problem jer nije znao gde je - rekao je Grič.

- Radili smo naporno na svakom aspektu. Pre svega, pronašao je inspiraciju, fokus. Znao je da mora da uloži više, to je i uradio. Živeo je po pravilima tenisa. Znao je da, ako želi da sruši rekorde, to mora da uradi uskoro. Na kraju krajeva, ima 31 godinu.

Grič i Vajda, tandem koji dobija Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Grič se vratio u tim u aprilu, na turniru u Barseloni, kada je sve počelo da ide pravim tokom. Naravno, tu je bio i sve prisutniji Marijan Vajda.

- Nekoliko nedelja pošto smo se ponovo ujedinili, Đoković me je pitao hoće li imati šansu da ponovo osvoji Gren slem. Cilj je bio da se vrati do US Opena. Dobar je bio u Parizu, a onda je došao Vimbldon i sjajni osećaj se vratio. Ponovo je pokazao mentalnu snagu.

Đoković za Telegraf o Federeru, Samprasu i dolasku na Zvezdin meč sa sinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. decembar 2018 | 19:05

    Novak Djokovic u buducnosti bice predsednik Srbije

  • Dana

    6. decembar 2018 | 21:36

    Jedan je Nole

  • Tiši

    7. decembar 2018 | 08:12

    Kako god zbog svoje tvrdoglavosti izgubio je godinu i po dana karijere bezveze. Svi smo čekali taj momenat kada će početi da hara kao svojevremeno Federer i kad je taj trenutak došao nešto mu se desilo. Ne verujem da je sve to samo zbog povrede to su priče za malu decu. U glavi je on imao problem i to veliki. Samo ne znam zašto. Ne gledam ga više isto kao nekad malo me je razočarao. Ne znam da li me više nervira njegova veganska ishrana ili onaj buda ili ono njegovo širenje ljubavi posle meča (sramota me je kad to radi). Nije više to to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA