≫ 

I Beker mi je rekao da to nema veze sa mozgom: Đoković priznao koliko ga je izbacila iz takta odluka organizatora da upale reflektore! (VIDEO)

Srpski teniser na konferenciji još jednom govorio o propustu organizatora

  • 1

Iako je najvaljivan kao ''teniska ekstravaganca'', meč najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića i mladog Kanđanina kome teniska javnost predviđa blistavu budućnost, Denisa Šapovalova, u prvom delu nije bio na nivou tih prognoza.

Malo je bilo pravog tenisa u prvom setu, koji je obeležila samouništavajuća trema Šapovalova i – refleksivno – nedostatak ritma i dužine u Novakovim udarcima. Posle rano pretrpljenih brejkova, bilo je izvesno da će, u najboljem slučaju po njega, prvi set biti period adaptacije Kanađana na činjenicu da igra protiv šestostrukog osvajača Australijan Opena.

Na momenat su se posmatračima podigle obrve kada je Đoković poklonio brejk mlađanom protivniku pri rezultatu od 4:1, ali se prvi deo igre okončan bez prevelike drame – sa 6:3. Ako se uzme u obzir činjenica da je Šapovalov „sipao“ neiznuđene greške, delimično i zbog toga što je Novak primenjivao taktiku šetanja izazivača levo-desno i time mu ne dozvolivši da stabilizuje svoje jake udarce sa osnovne linije, Novakova igra je bila daleko od zadovoljavajuće za njega i njegove navijače.

Usled toga, Šapovalov je uspostavio rezultatsku ravnotežu do sredine drugog seta (3:3), u kom delu su viđene prve duže razmene u poenima. Ipak, kada se našao u poziciji da servira za ostanak u setu, Šapovalov se ponovo „stisao“, što je Novak iskusno iskoristio, „mučio“ ga slajsovima na bekhend i izazivao da napravi grešku – što je, na kraju, bilo neizbežno – i plodonosno po Novaka, za 2:0 u setovima.

Foto: Tanjug/AP

Iz samo njima poznatih razloga, organizatori su odlučili da u po bela i sunčana dana, na početku trećeg seta, upale reflektore – što je izazvalo komentare obojice igrača, ali se isprva nije odrazilo na tok igre i rezultat. Međutim, jeste kasnije.

U obraćanju srpskim medijima, Novak je ''otvorio dušu'' i izneo nekoliko zanimljivih informacija u vezi intervencije organizatora turnira posle drugog seta:

- Mislim da sam, u načelu, odigrao dobar meč, uz određene potrebne korekcije. Prvi servis mi nije davao željene rezultate, iako sam bio veoma zadovoljan učeščem drugog u mojoj igri. Takođe, bekhend je mogao da bude bolji. Na početku meča mi je bilo važno da ostvarim kontrolu nad igrom, što mi je i pošlo za rukom – pre velikog pada u koncentraciji.

- Poremetila me je situacija oko reflektora, kao i još neki komentari iz publike. Kao što sam i rekao na terenu, izrazio sam čuđenje što se reflektori pale u 5 sati popodne, kada ima više nego dovoljno svetla, nebo je plavo, a sunce sija i nisko je. Povrh toga, reflektori stvaraju i neke senke po terenu – što podjednako smeta i meni i njemu.

Foto: Tanjug/AP

- Nisam bio sam u toj oceni; ni Denis nije želeo da se reflektori upale, ali nam je turnirski supervizor objasnio da je to bilo zbog potrebe TV prenosa – pa, ako je već tako… Inače, sreo sam Bekera posle meča (komentator jednog od vodećih svetskih TV kanala sa Australijen Opena) i pitao da li je teren bio mračan na ekranu? Odrečno mi je odgovorio – bukvalno, da ta tvrdnja “nije imala veze sa mogzom - rekao je Novak, i nastavio, samokritično:

- Definitivno nisam mudro postupio, da se tako izrazim. Znam za bolje, mogu bolje, ali dobro, i to su životne lekcije. Niko nije perfektan… - uz osmeh i uzdah rezimira uzroke za svoj nepotrebni pad u koncentraciji Đoković, uz napomenu da je ''ipak bio zadovoljan kako je odigrao četvrti set, u kome je podigao nivo igre u svim segmentima.''

(Vuk Brajović - specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lune

    21. januar 2019 | 09:04

    hajde legendo pokazi im ko kosi a ko vodu nosi da si momentalno bez konkurencije broj 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA