≫ 

Halep je možda prva, ali Serena je "zver" - Vilijams u četvrtfinalu Australijan opena

Najbolja teniserka planete bez četvrtfinala turnira

  • 2

Američka teniserka Serena Vilijams eliminisala je Rumunku Simonu Halep u osmini finala Australijan opena u tri seta 6:1, 4:6, 6:4 posle sat i 45 minuta velike borbe. Serena je u prvom setu izgubila prvi gem na svoj servis, dobila naredna tri i potpuno potukla indisponiranu Rumunku koja je trenutno najbolje rangirana teniserka planete.

Halepova je u drugom setu dobro servirala i osvojila 15 od 19 poena na svoj servis, bila je nešto bolja u vraćanju drugog servisa od svoje protivnice i to se ispostavilo kao dobitno u desetom gemu kada pravi drugi brejk u setu za 6:4 i izjednačenje.

Vilijams, trenutno 16. igračica na svetu je u trećem setu pronalazila odlične uglove na dijagonalama, precizno ciljala paralele i jedna od njih iz bekhenda u sedmom gemu joj je donela odlučujući brejk.

Prethodno je spasla tri brejk lopte da bi stigla do 3:3, a onda iskoristila prvu šansu da oduzme protivnici servis i povede 4:3. Nakon toga je Halep uspela rutinski da osvoji svoj naredni servis gem, ali Serena posao završava bez mnogo drame za konačnih 6:4 u trećem setu.

Amerikanka u narednom kolu igra protiv Karoline Pliškove koja se nije mnogo potrošila protiv Garbinje Muguruse jer je pobedila 2-0 za sat vremena igre.

VIDEO - Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marinko

    21. januar 2019 | 12:30

    Нисам знао, да је нилски коњ звер.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA