≫ 

Pogledajte najveću krađu u istoriji Gren slema: Sudija mu je ukrao pobedu, a onda je nastao opšti haos! (VIDEO)

Neverovatno šta je arbitar uradio i pored čelendža

  • 13

Pablo Karenjo Busta napravio je totalni haos na kraju meča protiv Keija Nišikorija, koji je izgubio u dramatičnoj borbi, koja je rešena tek posle pet sati velike borbe u odlučujućem taj-brejku.

Španac je vodio sa 2:0 u setovima, ali se Japanac nije predavao i uspeo je da izjednači. Posle dramatičnog petog seta, došlo se do odlučujućeg taj-brejka, koji se prema novim pravilima igra do 10.

Tada je viđena kulminacija drame. Pri vođstvu za Karenja-Bustu od 8:5, linijski sudija pravi grešku i uzvikuje aut kod jedne sporne lopte, koja je prethodno dotakla mrežu. Nišikori je imao otvoren teren i plasirao je loptu u polje, ali je Španac tražio čelendž, ne bi li se uverio da lopta nije bila u autu.

I nije bila, jer je jednim delom zakačila liniju, ali je sudija ipak dodelio poen Japancu, pravdajući se da je uzvik sudije bio nakon što je Nišikori udario lopticu.

Uzalud je Karenjo-Busta pokušavao da objasni sudiji da greši i da je uzvik bio pre nego što je Japanac udario lopticu i da prema pravilima mora da ponovi poen, bez obzira na to što je Nišikori imao otvoren put ka poenu.

Sudija je ostao pri svome i debelo pogrešio, a Španac nije uspeo da se smiri i ubrzo je zbog izliva nervoze izgubio koncentraciju, a zatim i narednih četiri poena i izgubio faktički dobijen meč.

Pablo Karenjo Busta besan baca torbu sa reketima na kraju meča; Foto: AP/Tanjug

Na kraju je Nišikori došao do pobede i sada čeka pobednika duela Đoković - Medvedev. Karenjo-Busta nije mogao da se pomiri sa krađom, pa je na kraju bacao torbu sa reketima, psovao sudiju dok je izlazio sa terena i ništa nije moglo da ga smiri, što možete videti u videu na početku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    21. januar 2019 | 16:39

    Dečko je pokraden !

  • Milance

    21. januar 2019 | 17:11

    Hrabra i ispravna odluka sudije.

  • realno

    21. januar 2019 | 15:41

    Nije tu kradja uopšte...Kada bih se šturo držali pravila,poen bih se morao ponavljati ali karma je čudo...Španac je morao fer pustiti poen Nišikorija,ali eto nije i dobio po nosu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA