≫ 

Nastavlja se grčka bajka u Melburnu - Cicipas u polufinalu Australijan opena (FOTO) (VIDEO)

A tamo će čekati boljeg iz duela Rafael Nadal - Frensis Tijafo

  • 0

Bajka Stefanosa Cicipasa se nastavlja! Grčki teniser plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je u četiri seta bio bolji od Španca Roberta Bautiste Aguta rezultatom 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (7-2).

Cicipas je na taj način našao svoje mesto u istoriji ove igre, jer je postao najmlađi teniser na nekom gren slemu još od Novaka Đokovića i US opena 2007. godine, kao i najmlađi polufinalista u Melburnu još od Endija Rodika i 2003. godine.

I to sve dva dana nakon što je načinio veliku senzaciju i izbacio sa turnira Rodžera Federera.

Foto: AP/Tanjug

- Sve mi liči na bajku. Živim san! San za koji sam se snažno borio. na početku sezone sam rekao da su moji ciljevi da se domoignem polufinala gren slemova - rekao je Cicipas koji je prekinuo niz Španca od devet uzastopnih pobeda, računajući i turnir u Dohi.

Grk je u prva tri seta svaki put prvi izgubio servis, s tim da je u prvom i trećem uspeo da preokrene rezultat. U četvrtom se igrao taj-brejk u kom je Cicipas iskoristio svoju prvu meč loptu.

 

Zanimljivo, Cicipas je imao čak 22 asa na ovom meču, dok je Bautista Agut stao na šest. Možda i u tome leži uzrok pobede.

Za plasman u polufinale će se boriti sa boljim iz duela Rafael Nadal - Frensis Tijafo.

>>> Ulaze u punoletstvo – biće im ovo 18. međusobni sudar. Samo dva su pripala Japancu, poslednji još 2014. Stoga se pobeda Đokovića plaća kvotom 1,10. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Đoković – Nišikori.

VIDEO: Šok u Melburnu: Federer izgubio od mladog Grka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA