Krajinović prokockao meč lopte za polufinale, preporođeni Berdih se za dlaku izvukao i pobedio

Čeh zaustavio Filipa u Monpeljeu

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u četvrtfinalu ATP turnira u Monpeljeu, pošto je posle velike borbe izgubio od iskusnog Čeha Tomaša Berdiha 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 7:5.

Krajinović je bio konkurentan tokom dva sata i 45 minuta igre i u prvom setu su dva poena odlučila osvajača, tek u taj brejku. Drugi set je otišao na konto srpskog igrača, iako je Berdih brejkom za 4:3 prvi poveo. Filip je uspeo da uzvrati i izjednači na 5:5, ali to nije mnogo poljuljalo Berdiha.

Dominantno je osvojio svoj servis gem, isto je učinio i Krajinović i ušlo se u novi taj-brejk. U njemu je naš igrač poveo sa 4:0, pa od gotovog umalo napravio veresiju kada je Berdih vratio sva tri mini-brejka. Krajinović se sabrao, vezao dva poena i izjednačio u setovima.

Treći set je bolje počeo srpski teniser i odmah je oduzeo servis rivalu. Imao je i dve meč lopte u devetom gemu za 6:3, ali ih je prokockao, Berdih je uspeo da se spase i onda je Srbin pao. Češki teniser je to iskoristio, napravio brejk u desetom gemu za 5:5, pa onda još jedan vredan polufinala.

Berdih će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Pjer-Iga Erbera koji je bio bolji od Denisa Šapovalova. Turnir u Monpeljeu igra se za nagradni fond od 524.340 evra.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA