≫ 

Lajović ''osvetio'' Đokovića i prošao u narednu rundu u Indijan Velsu!

Duci savladao Japanca Danijela koji je prethodne godine na ovom turniru izbacio Novaka

  • 3

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu, pošto je sa 2:0 u setovima savladao Japanca Tara Danijela - 7:6, 6:4!

Imao je Lajović dosta sreće u prvom setu ovog meča, jer je oduzeo brejk Danijelu kada je ovaj servirao za set (5:4). Prethodno je Lajović prvi stigao do brejka, ali i dozvolio rivalu da mu vrlo brzo dva puta oduzme servis.

Prvi set je otišao u taj-brejk gde je srpski teniser uzeo tri brejka (jedan više od Danijela) za konačnih 8:6 i 1:0 u setovima.

Japanac Danijel Taro Foto: Guliver/Yong Teck Lim/Getty Images

Lajović je prvi došao do brejka i u drugom setu, ali je pri rezultatu 4:2 dozvolio rivalu da učini isto. Ispoljavao je Duci nervozu u tim trenucima, čak je blago šutnuo i reket, da bi Japanac vrlo brzo izjednačio na 4:4.

Ipak, Srbin je u finišu ponovo bio spretniji i u 10. gemu je uzeo novi brejk. Iako je Taro vodio sa 30:15...

Bio je ovo četvrti trijumf Lajovića nad Danijelom iz isto toliko mečeva, ali i svojevrsna ''osveta'' za ono što je Japanac uradio Đokoviću prošle godine. Podsetimo, Novak je tada posle tri seta ispao od Danijela.

Lajović će u 2. kolu igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA