≫ 

Đoković jedva "ukrotio" brejkove žilavog Kolšrajbera, pa slavio u ludom meču na šljaci Monte Karla! (FOTO) (VIDEO)

Novak je uspeo da odgovori na svaki brejk raspoloženog Nemca

  • 11

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad 40. teniserom svet  Filipom Kolšrajberom od 2:1, (6:3, 4:6, 6:4) startovao je na Mastersu u Monte Karlu.

Teško da je Novak mogao da poželi neugodnijeg protivnika na startu prvog Mastersa sezone na šljaci od Filipa Kolšrajbera. Razlozi za bojazan pred ovaj duel bili su brojni, a glavni je da se u poslednja tri meča ovih protivnika pobednik odlučivao „na jednu lopticu“. Ništa manje neizvestan nije bio ni ovaj susret u kojem su se u čak 4 navrata rivali smenjivali u osvojenim brejk poenima i koji je Novak dobio posle 2 sata i 34 minuta.

Prva prava uzbuđenja na meču viđena su u 5. gemu prvog seta. Novak je najviše zahvaljujući lošem servisu gubio 40:15. Kolšrajber je imao 2 brejk lopte. Prvu je uspeo da odbrani Đoković, da bi u drugoj, Nemac promašio čist "penal" i omogućio Novaku da reši gem u svoju korist.

U nastavku, Nemac je lako osvojio gem na svoj servis da bi ponovo stavio srpskog tenisera "na muke". Identično kao i kod prethodnog servisa Đokovića, Nemac je poveo 40:15, a onda stao. Đoković je spasio 4 brejk lopte! Upravo taj nalet Kolšrajbera kao da je motivisao Novaka, koji je, čim se izvukao, zaigrao mnogo bolje, napravio brejk i bez većih problema osvojio prvi set.

Za razliku od prvog seta, 2. nije najbolje počeo za Đokovića. Usledilo je potpuno ludilo na šljaci Monte karla u kojem je Nemac napravio četiri vezana brejka, od kojih je Novak momentalno odgovarao istom merom.

Sve je počelo kada je Kolšrajber poveo sa 2:1, da bi uspeo iz petog pokušaja da dođe do brejka. Novak je odigrao nešto slabiji gem na svoj servis, a Kolšrajber je ukazanu priliku iskoristio za vođstvo. Već u sledećem gemu, Nole je nadoknadio izgubljeno, i ekspresno vratio brejk rivalu, da bi se ova scena ponavljala u četiri navrata.

I posle 4:5, Novak nije uspeo da osvoji poen na svoj servis. Četvrtim vezanim brejkom, Kolšrajber uspeva da osvoji set, izjednači i uvede meč u egal.

I treći set, naravno, počeo je novim, četvrtim uzastopnim brejkom Đokovića koji je usledio kao odgovor na Kolšrajberove poene, sa tom razlikom da je najbolji teniser sveta konačno uspeo da osvoji poen i na svoj servis i tako povede 2:0.

Do kraja, Novak je uhvatio svoj ritam i zaigrao onako kako ume. Rutinski je sačuvao prednost koju ima i tako došao do pobede koja ga vodi u nastavak borbe za trofej u Monte Karlu.

Da podsetimo, pre ovog susreta, Novak je Kolšrajbera pobedio 8 puta, i ubeležio dva poraza. Takođe, posle nove pobede, Novak će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Dijeo Švarcman – Tejlor Fric.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. april 2019 | 16:01

    Sad ce Nole da počne da igra. Samo da popije jedan smuti, zagrli drvo i pošalje ljubav Marku i Pepeu. 😀

  • vk

    16. april 2019 | 17:59

    ovaj gjokovic je blizu penzie

  • Sasa

    16. april 2019 | 17:08

    Ovo je bruka od tenisa.Djokovic van forme, bez snage,volje,zelje,nervozan,opste ludilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA