≫ 

Đoković je "pobedio" Federera i van terena: Završni masters ide iz Londona posle decenije uspeha

Razlikuju se mišljenja dvojice slavnih tenisera, preovladava Đokovićevo

  • 0

Završni masters u Londonu se od 2020. posle 12 godina seli u neki drugi grad i glavni kandidat za domaćinstvo nad turnirom je Torino u Italiji.

Gotovo sve brojke govore u prilog tome da bi poslednji Masters sezone trebalo zadržati u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva, jer ga tamo posećuje 250.000 ljudi svake godine i jer donosi čak 15 odsto od ukupnog prihoda ATP-u.

Igrači razlitičito misle da li bi turnir trebalo da menja mesto.

- Zašto ne bi ostao ovde, ne vidim razlog za promenu, osim ako neko drugi to očajnički ne želi jer hoće da podrži ATP tur kako treba. Ovde je bilo odlično, lepo mi je bilo da igram tu, mogli smo kvalitetno da igramo i pokazujemo svoje talente - rekao je Rodžer Federer koji je dvaput osvajao Završni masters.

Srpski teniser Novak Đoković koji je i predsednik Saveta tenisera ne deli isto mišljenje.

- Ne želim da turnir ide iz Londona, ali je ovo koncept turnira koji treba da se seli i putuje. Ovo je jedan od najvećih događaja ATP i na njemu je osam najboljih igrača na svetu u jedinstvenom formatu turnira gde svako igra sa svakim.

Zato svakog igrača publika gleda bar triput za nedelju dana pa mislim da je to odlično pokriće i prilika da se tenis promoviše svuda po svetu - objasnio je Đoković.

Nejasno je koliko će London zaista izgubiti i u slučaju da izgubi turnir, jer je teško poverovati da će Federer još uvek igrati 2021. godine, Nadal je nekoliko puta odsustvovao zbog povreda i istrošenosti tokom sezone, a pitanje je da li će Endi Marej igrati zbog svega što mu se sa kukom dešavalo prethodnih godina.

Tačno je da se pojavljuju i neke mlađe teniske zvezde, ali i da je najjača era tenisa polako na zalasku pa je pitanje koliko bi

VIDEO - Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Majamiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA