≫ 

Novaka posle Rodika bije "zao glas", ali je ponašanje američke publike prema Đokoviću skandalozno!

Svi se još sećamo sukoba Đokovića sa Amerikancem, kada je Rodik optuživao Novaka da se povlači čim gubi

  • 2
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Štošta je trasiralo Novakovu karijeru ka teniskim visinama i statusu jednog od najboljih igrača koji su ikada uhvatili reket u ruke. Međutim, nekoliko predaja ga je koštalo i spomenute, loše reputacije u očima publike na mnogim turnirima.

Uz nekoliko "otrovnih strelica" ostalih vrhunskih igrača sa ATP tura, Srbin je više puta bio u nemilosti publike na najvećoj sceni, što zbog favorizovanja protivnika (Federer, Nadal, Mari ili neko četvrti), što zbog Novaka samog.

Ali šta kažu brojke, koliko je reputacija onog koji odustaje zaista opravdana u Đokovićevom slučaju? Odgovor je jednostavan - nimalo.

Đoković je, pre ovog meča osmine finala US Opena sa Stanom Vavrinkom, predao još samo jednom u poslednjih deset godina!

U profesionalnoj karijeri koja traje od 2003, Novak je predao ukupno 13 puta, ali skoro sve u ranijoj fazi, pre nego je 2010. sredio ishranu u saradnji sa Igorom Četojevićem, a onda i druge navike koje su ga učinile "strunom" na terenu i teniskim "Terminatorom".

Od 13 predatih mečeva, šest je bilo na Grend slem turnirima i samo jedan skorije, 2017. na Vimbldonu protiv Tomaša Berdiha, kada je već bilo jasno da mu sledi pauza zbog povrede lakta.

Pre toga se desilo sporno četvrtfinale Australije kada je došlo do velikih razmirica sa Rodikom. Rodik ga je tada motivisao da poradi na sebi, pa bi sličan efekat sada mogla da proizvede i publika na Flašing Medouzu.

Đoković je još prošle godine jasno izrazio nameru da preuzme prvo mesto po broju Grend slem trofeja od Rodžera Federera (20) i možda je baš ovakav kraj mogao da bude podstrek za narednu sezonu kada će Srbin "ganjati" odbranu trofeja u Australiji i na Vimbldonu.

VIDEO - Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wooc

    2. septembar 2019 | 07:10

    Ti si bio i ostao veliki čovek i veliki sportista a ovi moralni pigmeji i žderači hamburgera mogu da ti pljuni pod prozor! Imaš bodovnu razliku da ne igraš do proleća i opet budeš prvi! Pravi navijači su uz tebe i kad je teško! Idemo dalje #No1le

  • Dragan

    2. septembar 2019 | 05:56

    NOVAK NAJVEĆI!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA