≫ 

Bezobrazni Ameri su mu zviždali gore nego Noletu, a posle govora će zavoleti Medvedeva za ceo život!

Rus je težim putem ušao u srca publike u Njujorku

  • 5
Danil Medvedev, Rafael Nadal Printskrin: Youtube/US Open Tennis Championships

Rus Danil Medvedev odigrao je neverovatan meč u finalu US Opena, koje će ući u istoriju kao jedno od najboljih svih vremena. Na kraju ipak nije uspeo da slomi Rafaela Nadala, koji je posle pet setova došao do svoje 19. Gren slem titule u karijeri.

Medvedev je bio na ivici provalije, gubio je sa 2:0 u setovima, ali se volšebno vratio u meč i imao šansu da dođe do titule u petom odlučujućem. Ipak, Nadal je bio taj koji je na kraju podigao trofej.

Posle meča Medvedev je čestitao rivalu na tituli i svemu što je uradio. Za razliku od Nadala koji je briznuo u plač, Rus je bio dobro raspoložen i uspevao je i da se našali.

- Pre svega želim da čestitam Rafi, 19 Gren slem titula, to je nešto neverovatno. Čestitam i njegovom timu, radite neverovatan posao, način na koji igra je "velika šala", veoma je teško igrati prtotiv njega. Gledao sam na ekranu, pokazivali su broj 1, 2... 19. Pomislio sam, da sam ja pobedio, šta bi pokazali - našalio se Medvedev, zbog čega je i publika prasnula u smeh, a zatim još jednom pohvalio Rafu.

- Ono što si napravio za tenis je neverovatno, hiljade dece koja gleda tenis je počela da trenira zbog tebe - poručio je Medvedev, koji je zatim otkrio o čemu je razmišljao tokom 2:0 za Nadala u setovima.

US Open Tennis Nadal i Medvedev na mreži posle epske bitke čestitaju jedan drugome; Foto: Tanjug/AP

- Da budem iskren, u mojoj glavi je sve bilo u redu, već sam razmišljao šta ću reći u govoru, biće ubrzo, za 20 minuta, izgubiti prvo finale sa 3:0, dali ste sve od sebe, ali zapravo niste... Rekao sam, ok, boriću se za svaku loptu i moram da vidim kako će ići. Išlo je deleko, ali nažalost ne u moju korist - rekao je Rus, a zatim se osvrnuo na publiku, sa kojom je bio u lošim odnosima tokom turnira, ali se u finalu to okrenulo.

- Moram da kažem nešto za vas ljudi, tokom turnira sam rekao nešto loše o publici, sada moram da kažem to u dobrom smislu, ovo je bilo zbog vaše energije i mislim da će ovo veče zauvek biti u mojim mislima, naterali ste me da dam sve od sebe i borio sam se pakleno do kraja. Kao što sam rekao, ovo je naelektisano. Zviždali ste mi, ali videli ste da mogu i da se promenim, jer sam ljudsko biće. Mogu da napravim greške. Još jednom, hvala na svemu iz dubine srca - poručio je Medvedev, koji je posle US opena 4. teniser sveta na najnovijoj ATP listi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    9. septembar 2019 | 08:58

    Сви се ви просеравате кад дођете да говорите!!! А поготово ова публика !!! Лоши људи катастрофа

  • DD

    9. septembar 2019 | 09:25

    BRAVO MEDVEDEV SAMO TAKO I ZA GODINU CES BITI PRVI

  • Рус

    9. septembar 2019 | 08:47

    Bravo ljudi...svaka čast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA