≫ 

Đoković ispao sa Mastersa u Šangaju: Cicipas jači od srpskog asa!

Masters u Šangaju igra se za ukupan nagradni fond od 8,3 miliona dolara

  • 46

Prvi teniser sveta Novak Ðoković  ispao je sa Mastersa u Šangaju pošto je poražen od Grka Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu sa 2:1 (3:6, 7:5. 6:3

Ovo je bio njihov treći međusobni susret i trenutni rezultat je 2:1, za Cicipasa koji je  slavio i prošle godine u Montrealu 6:3 6:7 (5:7), 6:3, a Ðoković ove u finalu u Madridu 6:3, 6:4.

Pošto nije uspeo da dođe do odbrane titule, naš najbolji teniser će izgubiti bodove na ATP listi. Cicipas će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva. Ruski teniser pobedom nad Italijanom Fabiom Fonjinijem 6:3, 7:6 (7:4) plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju.

Iako je Đoković lagano dobio prvi set sa 6:3 posle jednog brejka, u nastavku se desio preokret. Grk je zaigrao mnogo bolje u drugom setu, ali je i taj set po igri mogao da pripadne Đokoviću.

Novak Đoković, Šangaj Foto: AP/Tanjug

Jednostavno, nije bilo brejka i igralo se sve do 5:6 za Cicipasa. Tada je peti igrač sveta uspeo da napravi brejk i da osvoji set, što mu je i dalo više motivacije i samopouzdanja.

U trećem setu, sve je bilo rešeno posle četvrtog gema kada je Cicipas napravio brejk za 1:3, a zatim ga potvrdio na 1:4.

Novak Đoković - Stefanos Cicipas Printskrin: Shanghai Mastrs

TOK MEČA

III SET:

3:6 Cicipas je sigurno servirao i došao do 40:0, a naš as se nije predavao, smanjio je na 40:30, ali nije imao snage za brejk.

3:5 Uspeo je Novak da nekako ostane u meču, a sada čeka servis Cicipasa da proba da brejkom napravi preokret.

1:4 Ovo ne ide na dobro, Cicipas podiže nivo igre ima 17-10 u forhend vinerima u odnosu na Novaka i vodi ubedljivo posle brejka u pravom momentu

1:2 Odlično igra Cicipas u nastavku ovog meča, primorava Novaka na duge poena, napada konstantno igra po paralelama i ta agresivna igra se isplaćuje. Održava vođstvo još od početka drugog seta.

Novak Đoković Foto. AP/Tanjug

II SET:

5:7 Ipak brejk Cicipasa na kraju seta za izjednačenje 1:1 u setovima

5:6 Spasao se Đoković svojom granitnom odbranom u prethodna dva gema i ostao u setu, a sada ponovo mora da servira za taj-brejk

4:5  Đoković ima servis za ostanak u ovom setu jer Cicipasu nedostaje još jedan gem da bi ga osvojio. Za sada nema brejka, velika borba se vodi na terenu, Nole forsira dužu razmenu poena.

3:4 Imao je Grk priliku da napravi prejk kod rezultata 2:3, ali je naš as spasao dve brejk lopte u uspeo da izjednači na 3:3.

2:3 Još uvek nema brejka u drugom setu, igrači igraju veoma sigruno, kako na servisu, tako i u razmeni udaraca.

1:2 Velika borba u drugom setu. Cicipas ne želi lako da se preda i za sada igra sigurno na svoj servis i ne dozvoljava ni brejk prilike našem asu.

Stefanos Cicipas Foto: AP/Tanjug

I SET:

6:3 Bez problema Đoković na svoj servis osvaja prvi set za samo 31 miut igre

5:3  Nema nikakvih problema za Novaka u novom setu, lagano je uzimao gemove na svoj servis i sada ima priliku da overi set

4:1 Sigurna igra najboljeg igrača sveta na servisu i lagano održavanje prednosti. Cicipas ima problema u prijemu servisa, ali i u razmeni udaraca.

3:0 Odličan početak Đokovića, posle sedam minuta igre ima ubedljivu prednost posle jednog brejka. Koliko je dominantan govori i to da je u jednom gemu imao tri as servisa.

Video: Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    11. oktobar 2019 | 10:28

    PENZIJA DJOKOVIĆU!!!!

  • Geras

    11. oktobar 2019 | 11:01

    Nole samo glavu gore i napred nije to ništa ...i sam znaš da si sam sebe pobedio....dešava se i to je to...samo napred Svi pravi Srbi i iskreni su uz tebe do kraja...jer mi znamo da si najbolji sportista svih vremena

  • Putin R.S

    11. oktobar 2019 | 11:45

    Ti si Nole nas sampion "ZAUVEK"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA