≫ 

Novak pobedio mrzovolju i Edmunda, u četvrtfinalu Pariza ga čeka daleko ozbiljniji igrač!

Ovaj put, činilo se da je Nole sam sebi najveći protivnik

  • 18
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković protiv Kajla Edmunda igrao je osminu finala Mastersa u Parizu, izbacio ga je sa 7:6 (7), 6:1!

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Novak je opet predugo oscilirao i igrao sa "pola gasa", malodušno i bez previše emocija, pa je čak izostala reakcija posle osvajanja prvog seta, iako je dosta dugo trajala neizvesnost.

Ipak, već na početku drugog seta, najavio je da ne sme biti mnogo dilema oko epiloga, pa je poslao i jasnu poruku daleko ozbiljnijem rivalu, Stefanosu Cicipasu, koji će mu biti prepreka do završnice turnira!

Ukoliko pobedi Cicipasa, igraće protiv Garina ili Dimitrova.

PRVI SET: Novak igrao tek koliko mu je potrebno, nedostajalo mu je energije!

Prvi gem rutinski je rešen u Novakovu korist, bez mnogo trzavica. Ipak, deluje da Novak nije preterano raspoložen, baš kao dan ranije, kada je bez previše emocija došao do trijumfa.

I naredna tri gema prošla su uz potpunu kontrolu svog servisa, do 3:3 - Nole nije uložio dovoljno energije kako bi napravio brejk.

Malu nadu u nešto brži ritam dao je Novak kada je sedmi gem uzeo ostavivši protivnika na nuli - bio je to prvi ovakav gem na meču, ali je već u narednom istom merom uzvratio Edmund!

Sve je vodilo ka taj-brejku, a Đoković je sa 6:5 poveo tako što je poslednji poen bio efektan as.  Imao je Nole i dve brejk-set lopte, ali je Edmund uz dobar drugi servis ipak to prevazišao za taj-brejk.

U taj-brejku, Novak je poveo sa 4:1, pa 6:3, ali je uspeo da prokocka tri set lopte. Nadoknadio je to, ali je delovao potpuno mrzovoljno čak i kad je osvojio set!

 

2. SET - Novak je ranim brejkom najavio dominaciju

Prvi gem uzeo je Edmund pri servisu, Novak se revanširao, pa je sve podsetilo na prethodni period meča, ali i prethodni duel sa Muteom.

Tek u trećem gemu, videli smo onaj stari žar u očima i agresiju, Novak je do brejka došao bez izgubljenog poena! To je opravdao već pri narednom servisu, a onda je napravio novi brejk i poslao jasnu poruku da je ipak bilo krajnje vreme da se požuri ka novoj rundi.

UOČI MEČA

Đoković je u prethodnoj rundi u dva seta slomio Mutea uz dosta oscilacija, posle čega je i priznao da se nije osećao najbolje.

Druga prepreka je ostrvski igrač, 75. na svetu, koji ga je pobedio jednom u pet susreta - bilo je to prošle godine na šljaci u Madridu, već na narednom Vimbldonu se Novak revanširao.

U narednoj rundi, pobednik igra protiv Stefanosa Cicipasa, koji je sa 6:3, 6:4 nadigrao De Minaura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    31. oktobar 2019 | 17:20

    Каква бре мрзовоља, јел чујете ви како он прича?? Човек је прехлађен бре... браво Ноле, само напред 💪💪💪

  • dragan

    31. oktobar 2019 | 16:32

    Novak kralj tenisa🇲🇪

  • Geras

    31. oktobar 2019 | 16:54

    Ajmo nole ti si najbolji podigni se....za sledeći meč.... Oduvaj ih sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA