≫ 

Gotovo je kad Nadal kaže! Medvedev se uplašio "španske zveri" na 5:1, izgubio "dobijen meč"

Neverovatan je Nadal

  • 19
rafael nadal

Foto: Tanjug/Ap

Španac Rafael Nadal pokazao je zašto je jedan od najboljih svih vremena: u drugom meču na završnom Mastersu u Londonu u okviru grupe "Andre Agasi", savladao je Danila Medvedeva 2:1 (7:6, 3:6, 7:6), uprkos činjenici da je u trećem setu gubio 1:5!

To je Nadal - šampion i ratnik za koga reč predaja ne postoji u vokabularu!

Da je izgubio, sebi bi zakomplikovao situaciju za plasman u polufinale, a Novaku Đokoviću bi i te kako olakšao put do prvog mesta na ATP listi za kraj godine.

Ovako, Nadal i dalje ima lepe šanse da godinu završi ispred svih, za šta će mu, kao prvi uslov, biti potreban plasman u polufinale, odnosno trijumf nad Cicicpasom u petak.

Ovim poenom, za pobedu u taj-brejku trećeg seta, Nadal je kompletirao "kambek" za pamćenje.

 

Teško je reći šta se desilo, pre svega u glavi Danila Medvedeva na 5:1 u trećem setu.

Rus je imao "zicer" šansu da prvi put u karijeri savlada favorizovanog Španca, teško da je u londonskoj hali bilo onih koji su verovali u veleobrt, ali kako to često biva, desilo se ono što niko nije očekivao.

Medvedev kao da se uplašio pobede. Kako je meč odmicao, delovao je sve stegnutije, u padu samopouzdanja, slao je lopticu u mrežu, u aute, a Nadala su takve situacije bukvalno "hranile" i udahnule mu život posle nokdauna u kom se našao.

Osetio je Španac trenutak, veliku nesigurnost koja se uvukla pod kožu rivala, i krenuo u prepoznatljivom maniru da "lomi" protivnika. Nizao je gem za gemom, brejk za brejkom, na oduševljenje londonske publike, za retko viđen preokret - od 1:5 do 6:5!

Klonuoo od furioznih udaraca Nadala, Medvedev se tek toliko sabrao da meč uvede u taj-brejk, ali je i tada bilo jasno da je svoju šansu da dobije ovaj meč propustio.

Na kraju, rutina Španca, 7:4 u odlučujućem periodu, i ostanak "u igri" za plasman u polufinale.

Medvedevu ostaje gorak ukus poraza, drugog u Londonu koji ga je praktično eliminisao iz prče o plasmanu među četiri najbolja.

danil medvedev

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. novembar 2019 | 18:22

    Zbog ovoga ga i volim gledati. Navijacu uvijek za Novaka, taman nikada ne pobijedio vise, neka je ziv i zdrav, ali Rafinu borbenost i sportski duh ne moze niko osporiti. Jedan od rijetkih Spanaca da mi nije odvratan.

  • Mare care

    13. novembar 2019 | 18:06

    Ne bi bio trener ovom Rusu nikad...Čovek krene da gestikulira ka treneru svaki poen bez razloga i to na 5:1 treći set...Neverovatno stvarno

  • Marko cg primorje

    13. novembar 2019 | 18:07

    Koja je cava ovaj medvedev ne mogu da vjerujem sta je izgubio nadalu cestitke ponadah se da cw ispasti al.....kapa dolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA