Pozavideli bi mu Rodžer, Rafa i Novak: Amerikanac odigrao spektakularan poen u Njujorku

Pokazao je da mu "tenis" nije slučajno i ime

  • 0
Foto: Facebook Tennis TV

Možda je izgubio rat, ali je dobio jednu malu bitku: ovako se može opisati epilog poena koji je Tenis Sandgren izveo u prvom kolu Njujorka protiv Stiva Džonsona.

Amerikanac je od svog sunarodnika izgubio sa 2-1 u setovima posle dva i po sata igranja 7:6 (5), 3:6 i 6:7 (3), ali je odigrao jedan od najlepših poena sezone do sada.

Svi znaju koliko je teško izvesti tviner, udarac kroz noge koji retko uspeva i maherima poput Federera i Nadala ili Đokovića, ali Sandgren je to uradio perfektno.

/" data-width="830" data-allowfullscreen="true">

Igrao se deveti gem trećeg seta i Sandgren je servirao pri rezultatu 30:30. Napao je forhendom, krenuo na mrežu i volejem je probao da skrati loptu. Nije to uradio idealno, Džonson je stigao, odigrao lob i Sandgren je potrčao da ga stigne.

Pošto nije bilo vremena da se okrene, odigrao je udarac kroz noge i počistio liniju. To je na turniru serije 250 u Njujorku proglašeno potezom kola, a svakako je već sada jedan od najatraktivnijih u tekućoj godini.

Video: Novakov pehar iz Melburna bio prevelik za vitrinu, otac Srđan napravio trik da ipak stane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA