Sjajni Krajinović iznenadio Rubljova i zakazao "revanš" u polufinalu Roterdama sa Monfisom!

Ista dvojica igrala su u polufinalu Monpeljea pre nedelju dana

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u polufinale turnira u Roterdamu, pošto je sinoć savladao Rusa Andreja Rubljova sa 7:6 (7:2), 6:4.

Krajinovićev rival u borbi za finale biće Francuz Gael Monfis, koji je prethodno nadigrao Britanca Danijela Evansa sa 7:6 (7:5), 6:2.

Srpski igrač je protiv favorizovanog rivala i 15. tenisera sveta proveo sat i po vremena na terenu i upisao trijumf iako je blagu prednost  u prvom setu imao Rubljov. On je u trećem gemu imao brejk loptu, koju je Krajinović spasao.

Uz to, Rus je malo bolje servirao, pa se Krajinović nešto više mučio da osvaja svoje gemove i sve se svelo na taj-brejk u kom je Rubljov popustio u šestom i sedmom poenu. Izgubio je oba, Filip je sa nekoliko fantastičnih forhenda i volejem poveo sa 5:2 i onda sa svoja dva servisa priveo set kraju.

Drugi set je protekao u nešto većoj borbi. Brejkom ga je započeo Krajinović, a onda još jednom napao rivala u trećem gemu i propustio šansu za 3:1 uz dupli brejk, da bi se Rubljov vratio u igru i izjednačio na 4:4.

Međutim, tada je izgubio tri vezana poena na svoj servis, dvaput je izvukao "živu glavu", u trećem je promašio i pretrpeo je brejk koji ga je koštao poraza.

Turnir u Roterdamu, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.15 miliona evra. Da podsetimo, Monfis je u istoj fazi takmičenja igrao i pre nedelju dana sa srpskim igračem, pošto su Krajinović i Monfis igrali polufinale Monpeljea.

Francuz je tada bio raspoloženiji i prošao je dalje, a kasnije je u borbi za titulu savladao i Vaseka Pospišila.

Video: Federer posle demoliranja Krajinovića: Iskreno, malo mi ga je žao

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA