≫ 

Kako će korona virus pomoći Đokoviću da uveća razliku na 1. mestu ATP liste u odnosu na Nadala?

Otkazivanje Indijan Velsa značajno će uticati na ATP listu

  • 4
Rafael nadal, Novak Đoković Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Korona virus je otkazao Indijan Vels, a to će značajno uticati na situaciju na ATP listi. Bojazan od širenja zaraznog virusa uticala je na organizatore turnira u Kalifornijskoj pustinji da otkažu jedan od najvećih turnira na svetu (nezvanično ga zovu peti Grend slem turnir).

Otkazivanje Mastersa u Indijan Velsu uticaće značajno na ATP listu, jer će doći do gubitka bodova kod mnogih igrača, koji te bodove neće moži da nadoknade, bar ne u narednih nekoliko meseci, dok se ne pronađe novi termin za turnir u Indijan Velsu.

Za sada se nezvanično spominje da bi on mogao da bude odložen za septembar posle US Opena, ali jako je teško pronaći termin u zgusnutom teniskom kalendaru i pitanje je da li će ove godine Indijan Vels uopšte i biti odigran.

Na Đokovića će otkazivanje Indijan Velsa uticati povoljno kada je ATP lista u pitanju, jer ne gubi mnogo bodova od prošle sezone, svega 45, dok njegovi rivali gube znatno više. Primera radi, Rafael Nadal će izgubiti 360 bodova i neće biti u prilici da ugrozi Novaka na 1. mestu, već će razlika biti samo veća.

Međutim, tu postoji i druga strana novčića, jer je to bila idealna prilika za Đokovića za osvajanje velikog broja poena i stvaranje bodovne zalihe u odnosu na Rafaela Nadala pred sezonu na šljaci, na kojoj je on specijalista, a prošle godine je imao problematičnu sezonu do Rima i ima veliki prostor za osvajanje novih bodova.

Kako god, Đoković će posle otkazanog Indijan Velsa i naredne dve nedelje sigurno biti na 1. mestu na ATP listi.

Novak trenutno ima 10.220 bodova i na 1. mestu je dok Rafael Nadal ima 9.850 bodova, što je 370 manje.

Zbog otkazanog Indijan Velsa Novak će nakon dve nedelje imati 10.175 bodova, dok će Nadal imati 9.490, što znači da će Novak povećati razliku na 685 bodova.

Đoković je trenutno na 5 nedelja od svrgavanja Pita Samprasa sa 2. mesta večne liste po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Naredne dve će takođe sigurno biti na prvom mestu, a ukoliko u Majamiju (ukoliko se uopšte bude igrao), dođe bar do polufinala, sigurno će preteći svog idola na 1. mestu.

Video: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hej

    9. mart 2020 | 12:19

    Tako, lepo .......... !!!!!! .. ;)) :))

  • Milica

    9. mart 2020 | 14:08

    Pa i Novaka da posluži sreća. Uvek sve na rad i znoj. Srećno naš delijo.

  • Brane

    9. mart 2020 | 16:14

    Ostade Nole bez novih 955 poena ! I Majami će da ponište. A baš na ova dva Mastersa Nole nije branio skoro ništa i trebalo je da ode na preko 1000 poena ispred Rafe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA