≫ 

Moguće otkazivanje Mastersa u Majamiju, Monte Karlu i Rimu!

Zbog velike epidemije korona virusa postoje mogućnosti da još neki turniri budu otkazani, jer ima prostora da se pomere u drugi termin

  • 9
Novak Đoković, Nadal - Monte Karlo, Carlo Tennis Master Foto: Tanjug/AP

Posle otkazivanja Indijan Velsa prvog Mastersa 1.000 počele su spekulacije da će se možda i naredni bliski turniri odložiti, prenosi španska Marka.

Pre svega na udaru je Masters Majami koji je sledeći na redu 825. marta), a zatim i neki na evropskom tlu poput Monte Karla i Rima.

Turnir na Floridi pojavljuje se u kalendaru 25. marta, a zna se da je " Ultra Music Festival"u Majamiju upravo otkazan.

Nakon toga dolazi Masters u Kneževini u Monte Karlu (12. april), a treba imati na umu da je Кneževina vezana za Italiju, zemlju koju je na starom kontinentu najviše pogodio koronavirus.

Nakon toga ja Madird od 3. maja, pa rim 10. i onda Rolan Garos 24. maja.

Međutim, pitanje je ako se odlože svi ovi turniri, kada postoji vremenski prostor da budu odigrani?

Majami open, stadion, tenis Masters Masters Majami, mnogo ljudi i rizik od zaraze veliki, a već je otkazan muzički festival Foto: Guliver/Mike Ehrmann/Getty Images

Moguće alternative su već na stolu. U slučaju Indijan Vellsa i Majamija, oni bi igrali na završetku US Opena, u datumima Pekinga i Šangaja.

I to je jedna od stvari koja se uzima zdravo za gotovo da turneja po Кini neće biti odigrana 2020. godine, tako da postoji prostor za odlaganje turnira koji su suspendovani.

- Prioritet je zdravlje celog sveta, ali mi spremni smo da ugostimo događaj i na druge datume i to je ono na čemu radimo -, rekao je Tommi Has, bivši nemački tenser i sada direktor turnira u Indijan Velsu

Otkazivanje Monte Karla i Rima moglo da se ubaci u vreme Godo Opena 500 koji je postao jedan od klasičnih glinenih terena.

Novak Đoković, Masters Rim, kamera Printskrin: Instagram.com/novakfanclub

Za sada se ne govori, ali su na programu da ostanu odigrani Madrid Open i Rolan Garos, drugi 'Grand Slam', gde će Rafael Nadal pokušati da stigne Rodžera Federera po broju titula.

Korona virus ili COVID-19 posebno ostavlja trag na ženski tenis, jer postoji devet turnira na rasporedu u kineskim zemljama, uključujući Masters u Šenženu, Vuhanu, odakle dolazi virus, a koji je domaćin turnira u premijernoj kategoriji.

Ostalih sedam događaja za koje postoji opasnost da budu suspendovani su Jiangki, Zhengzhou, Guangzhou, Peking, Hong Кong, Tianjin i Zhuha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    9. mart 2020 | 21:02

    Ovo nikako nije dobro za Novaka. Da, ostace na prvom mestu, ali, ovo su turniri gde bi trebao da uveca razliku u odnosu na Nadala, a to se nece desiti. Ostace prvi, ali ce mu biti tesko da ostane prvi dugorocnije jer idu i turniri na sljaci gde i Novak brani prilicno bodova. Jednostavno, komotnije bi Novaku bilo da je na turnirima koji mu leze napravio zalihu. Ali, nadamobse da ce naci nacina da ostani prvi i posle sljake... ako se i ona bude igrala zbog virusa.

  • Mihailović

    9. mart 2020 | 16:26

    Nije dobro za Novaka zato šta je na vrhuncu forme i malo poena brani tako da bi povećao razliku od Nadala...

  • Ujak

    9. mart 2020 | 12:47

    Ne treba se ništa davati slučaju ako korona vlada nek igraju turnire kada bude bilo sigurno za igru....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA