≫ 

Novak iz 2011. je "mleo" rivale, a Đoković iz 2015. je igrao smirenije: Koji je bio dominantniji?

Možda pitanje najboljeg tenisera svih vremena i izaziva ogromne polemike, ali ovo je nešto jednostavnije

  • 1
Novak Đoković, Endi Mari, Australijan open 2011 Foto: Guliver/Lucas Dawson/Getty Images

Definitivno nije lako uporediti Novaka Đokovića sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i jednom za svagda preseći i reći ko je najbolji u istoriji od njih trojice.

Tenis TV je stoga krenuo nešto lakšim putem i u subotu popodne pokrenuo anketu koji je Đoković bolji - onaj iz 2011. ili onaj iz 2015. godine.

Novak je u te dve sezone apsolutno dominirao i svoju dominaciju preneo i na 2016. godinu kada je osvojio, do sada, jedini Rolan Garos.

Što se tiče 2011, Nole je tada uzeo tri Grend slema (Australijan Open, Vimbldon i US Open) i pet masters titula. Federer je 2011. bio nepremostiva prepreka u polufinalu Rolan Garosa.

Pre devet godina Đoković je osvajao Indijan Vels, Majami, Madrid, Rim i Montreal, a tome je dodao i Dubai i Beograd.

Četiri godine kasnije ponovo tri Grend slema (AO, Vimbldon i USO) i čak šest Mastersa - Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, Šangaj, Pariz. Tu je bio i Završni masters ali i turnir serije 500 u Pekingu.

Mada nije lako odlučiti, reklo bi se da je Nole što se nivoa igre tiče bio zaista bolji jer je na terenu delovao kao "monstrum" te 2011. godine. Pojedini pratioci Tenis TV-ja su dobro primetili da je 2015. imao bolje rezultate, ali je igra delovala nekako impozantnije i sigurnije 2011.

Ako se prisetimo, katalizator za tu sezonu Novaka je bilo osvajanje "salatare" u Dejvis kupu sa Srbijom, krajem 2010. u Beogradu.

Video: Novak Đoković ironičan zbog stava o vakcini: Sad sam kontroverzna ličnost

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    3. maj 2020 | 08:43

    2011 god tad je bio top igrac na 100% tesko da ce imati takvu formu,tad sam i voleo da ga gledam,bukvalno leteo po terenu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA