≫ 

Španci pišu da su se Nole i Nadal ujedinili: Imaju istu taktiku da zaobiđu US open

Ako se bude i održao Gren slem u Njujorku, sigurno će biti bez vodećih igrača ovog sporta

  • 2
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: youtube/Australian Open TV

US Open, koji je zakazan za 31. avgust mogao bi biti otkazan kao i ostatak američke turneje kao posledica pandemije korona virusa, ali u hipotetičkom smislu i da  bude održan ne bi imao najbolje igrače na planeti Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Simona Halep, broj dva na VTA listi  je bila prva koja se distancirala od mogućnosti putovanja u Sjedinjene Države. Rafael Nadal priznao je 4. juna da neće ići avionom za Njujork pod uslovima u kojima se ta država nalazila u to vreme.

Situacija je mesec dana kasnije još gora. Rafa ima posebno poštovanje prema korona virusu, a Felisiano Lopez, lični prijatelj, sa kojim je osvojio  Dejvis kup, juče je objavio da Nadal  planira da igra Mutua Madrid openu.

Video: Tenis za vreme karantina ne prestaje, žena Rafaela Nadala nadigrala drugog tenisera sveta

Madrid Masters 1000, u kojem Nadal može osvojiti 640 bodova kada brani polufinale poslednjeg izdanja, pojavljuje se u službenom kalendaru dan nakon završetka Gren slama' koji se održava u teniskom centru Bili Džin King.

Cilj u ostatku kampanje za Nadala je postizanje njegove trinaeste pobede na Rolan Garosu.

Sa druge strane Novak Đoković, koji je, kako je javila Marka prošle sedmice, upozorio na poteškoće pri letenju u SAD zbog COVID-19 i karantina, vratio se na trening u Beogradu sa Viktorom Troickim.

Obojica su testirana pozitivno tokom Adria turneje. U tom smislu, Nole u ​​izjavama komentariše da u poslednje vreme vidi samo kritiku, vrlo zlonamernu protiv sebe. "Čini mi se kao da je lov na veštice za nekim velikim imenom glavni krivac za sve. "

O svom prisustvu na njujorškom Gren slemu ostavlja malu nadu: "Nisam siguran da ću igrati na US Openu. Planiram da igram Madrid, Rim i Roland Garros u septembru.

Video: Never-before seen footage of Novak Djokovics first training session

Svetski broj jedan je samo trenirao i igrao na šljkaci otkako je sredinom maja napustio Marbelju. Prema tome evropska turneja na šljaci se čini najsigurnijom i najrealnijom, barem za evropske igrače. I u Madridu, Rimu i Parizu rade na publici na tribinama.

ATP je u ponedeljak zvanično napravio novu rang listu u kojoj neće biti izgubljeni bodovi do naredne sezone. Još jedan razlog zbog kojeg mnogi igrači sumnjaju da li da putuju u Sjedinjene države ili ne, jer ne postoje rezultati za odbranu kako ne bi ispali u klasifikaciji.

U međuvremenu, Rodžer Federer, sigurno pada do naredne godine zbog operacija desnog kolena potvrdila je da je u poslednjim razgovorima sa USTA spor oko turnira u avgustu bio u nedoumici.

Tennis Sandgren, je rekao da US Open mora da se održi jer je iznad bilo kojeg imena. Ništa nije dalje od stvarnosti. Interes za muški krug direktno je povezan sa 'Velikom trojkom' i njenom borbom da bude najveća u istoriji.

Video: Kako je Đoković preko noći Hrvatima postao neprijatelj broj 1?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    8. jul 2020 | 15:10

    Novak je igrao uvek čisto i bez nameštajna. kad je pobedjivao i kad je gubio bio je uvek jedan te isti Novak.tako da ako bude hteo i mogao da igra igraće sigurno.

  • Marko cg primorje

    8. jul 2020 | 13:54

    Nole mora da igra usa open jer ce ga osvojiti malo li je g.slem uzeti nema nadala federera..r.garos ce teze osvojiti...nadal ide na sigurno ...Nole u pamet si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA