Svi lome rekete kad se razbesne, samo Nadal ne: Toni otkrio tajnu zašto Rafa to nikad nije uradio

On to nikada nije radio, a videli smo da su mnogi reket koristili kao ventil za bes

  • 4
Novak Đoković Foto: Guliver/Mark Metcalfe/Getty Images

Toni Nadal, stric i dugogodišnji trener španskog tenisera Rafaela Nadala objasnio je zbog čega je Rafa uvek delovao smirenije od mnogih svojih rivala na terenu.

Iako na terenu i Rodžer Federer deluje "hladno kao špricer", i on je tokom mlađih kategorija imao povremene ispade karaktera. To je više puta radio i naš Novak Đoković, a Nadal čak ni kao dete, kaže njegov stric.

- On nikad nije polomio reket i imao tu buntovnu fazu u svojoj fazi adolescencije. Bio je obrazovano dete koje se ponašalo normalno. Ima ih mnogo naravno, nije samo Rafa - kaže Toni Nadal.

Mada odmah dodaje da obrazovanje nema ništa sa kontrolom karaktera, kaže da je i on deo razloga zašto "Bik sa Majorke" deluje stabilno i kada je besan.

- U svetu tenisa je malo onih koji nikad nisu slomili reket. Ne možete reći da ta osoba nije vaspitana ili obrazovana, ali je imala trenutak gubitka kontrole. Ja sam bio strog jer mislim da neko mora da bude spreman za bilo koju situaciju, posebno za one teške - objašnjava Toni.

Mexico Tennis Acapulco Open Foto: Tanjug/AP

- Ne možete da donosite odluke u pojedinim momentima, ako niste malo jače pripremani. Mislim da je on osećao koliko sam strog, ali je razumeo da je za njegovo dobro - istakao je Toni Nadal.

Nekadašnji teniski as, a sada direktor Mastersa u Madridu Felisijano Lopez potvrdio je da će Rafa nastupati u Madridu, što znači da će možda potpuno propustiti američku turneju na betonu, zaključno sa US Openom.

ATP se vraća polovinom avgusta turnirom u Vašingtonu, a za mesec i po dana do početka oktobra, raspored igrača biće "paklen", jer u tom periodu ima tri mastersa i dva Grend slema.

Video: Novak se vratio na šljaku, pa podelio sa fanovima dva najbolja poteza

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K4shin

    13. jul 2020 | 16:02

    A jel u obrazovanje spada i to da cacka du*e pred kamerama?

  • ha

    13. jul 2020 | 16:03

    Nadal nema emocije zato što sve izlasi preko znoja tako da igra na šljaci ne moraju da prskaju vodom !!!!

  • teniski ne strucnjak

    13. jul 2020 | 15:57

    neradi se o obrazovanju vec o kontroli emocija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA