≫ 

"Kod Srba imate Novaka koji hoće da pomiri Balkan, a Dua Lipa bi da anektira sve u veliku Albaniju"

Britanski sportski novinar Sem Strit reagovao je na objavu albanske pevačice rođene u Engleskoj - Due Lipe

  • 13
Adria tour, Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Marko Jovanović

Ona je na svojim društvenim mrežama objavila secesionističku i skandaloznu fotografiju takozvane "velike Albanije" gde su, osim Kosova i Metohije obuhvaćeni i delovi Severne Makedonije, Grčke i Crne Gore.

- Autohtoni (pridev) za starosedeoca jednog mesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista - napisala je pevačica koju samo na Instagramu prati skoro 50 miliona ljudi.

Dok su jedni stali u njenu odbranu, drugima je jasno ova ideja proizvela i negativne reakcije zbog iskrivljavanja istorije i praktično poziva na novi terorizam.

- Dok ljudi kao Novak Đoković pokušavaju da ujedine Balkan i ne dobijaju za to ništa osim kritika, Dua Lipa sedi u Londonu i uradi ovo - napisao je Strit u odgovoru Lipi. Ubrzo je konkretizovao i pojasnio zbog čega je pevačicin post sporan.

- Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja delove Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru - naveo je Strit.

Podsećamo, Dua Lipa je rođena 1995. godine u Velikoj Britaniji, a njeni roditelji Dukađin i Anesa su iz Prištine i napustili su ovaj grad 1992. godine.

Video: Rama i Haradinaj slave nakon zajedničke sednice dve Vlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    20. jul 2020 | 09:42

    Naše radio-stanice bi trebalo da je bojkotuju i ne da je forsiraju i doprinose njenoj zaradi.

  • nikolas

    20. jul 2020 | 08:15

    SVI ALBANCI SU JEDINSTVENI U ZELJI DA STVORE I ZIVE U VELIKOJ ALBANIJI KOJU SU IM OBECALI NASI ZAPADNI PRIJATELJI I NATO OKUPATORI SRBIJE!!!

  • Lord

    20. jul 2020 | 08:45

    Mlada je ona da zna bilo sta o tome, nego dobija instrukcije od lobija sta i kako da kaze..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA