≫ 

Masters Madrid pred otkazivanjem, evo šta to znači za Đokovića

Španske vlasti dale preporuku da situacija nije pogodna za turnir

  • 1
Foto: Mario Ćužić / HTS

Masters u Madridu trebalo je da bude odlično zagrevanje za Rolan Garos, ali su se stvari oko održavanja zakomplikovale, piše "El confidencial".

Masters je planiran za 13. septembar, odmah nakon US opena i a dve nedelje pred početak Rolan Garosa.

Španski list navodi da su madridske vlasti navele da situacija sa korona virusom u glavnom gradu Španije nije pogodna za odigravanje teniskog turnira.

U pismu koje su poslali direktoru Felisijanu Lopesu se navodi da "postoji rizik po zdravlje koji bi mogao da naškodi i javnosti, ali i organizaciji i igračima".

Što se tiče uticaja na ATP rang listu, ovakav rasplet bi povoljno uticao na Novaka Đokovića, koji je prošle sezone osvojio turnir u Madridu, dok je Rafael Nadal ispao u polufinalu posle meča sa Stefanosom Cicipasom.

Rafael nadal, Novak Đoković Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Održao se turnir ili ne, zbog novih pravila niko od tenisera ne može da izgubi poene ove sezone, ali može da ih osvoji.

To znači da je Nadal mogao podizanjem trofeja da osvoji dodatnih 640 bodova i značajno umanji prednost srpskog igrača na prvom mestu svetske rang liste, ili ga čak i prestigne (u zavisnosti od epiloga turnira pre Madrida). Novak trenutno ima prednost od 370 bodova.

Video: Novak Đoković se vratio u Beograd i odmah odradio trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    1. avgust 2020 | 14:16

    Ionako je vec bio trn u oku zbog humanitarnog tenisa.. Ova godina je propala zamrznuti sve ostaviti kako jeste pa ako ne bude daljeg sirenja virusa krenuti posle nove godine... Ovako igrati nema smisla sve otkazano...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA