≫ 

Žestok udarac za US Open: Rafa Nadal neće učestvovati, kalendar je nazvao varvarskim!

Prelomio je Rafa!

  • 3
Rafael Nadal, US Open, pehar, suze

Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal odustao je od učešća na US Openu!

On je to ozvaničio na Tviteru, rekavši da ne želi da rizikuje.

- Posle dugog razmišljanja, odlučio sam da ne igram na US Openu ove godine. Situacija je veoma komplikovana širom sveta, broj zaraženih raste, izgleda da i dalje ne možemo to da kontrolišemo - napisao je Rafa na Tviteru.

- Svi znamo da je ovaj redukovani teniski kalendar varvarski posle četiri meseca bez tenisa, razumem i hvala na svim naporima koji su uloženi da se tunrir odigra. Sad smo videli saopštenje Madrida da se tunrir neće igrati. Uz dužno poštovanje prema USTA, US Open organizatori su pokušali da kroz zajedništvo organizuju događaj za igrače i publiku uz TV širom sveta. Ovo je odluka koju nisam želeo da donesem, ali sam morao da sledim srce, ovaj put, radije ne bih da putujem.

 

Zanimljivo je da je poslednji Grend slem bez Federera i Nadala bio US Open 1999. godine, pa će ovo biti nezapamćeni presedan.

Prema rasporedu, plan je da se US Open održi od 31. avgusta do 13. septembra, a Novak Đoković se još nije zvanično oglašavao, s time da ima indicija da će igrati.

Prema aktuelnim najavama, neće biti Nadala, Federera, Monfisa, Fonjinija, Vavrinke, Kirjosa, Conge i mnogih drugi igrača.

Očekuje se dolazak Đokovića, Tima, Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Beretinija, Gofana...

Video: Kako je nastao gigantski prkosni portret Novaka Đokovića na šljaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mic

    4. avgust 2020 | 22:24

    Ako su otkazali Nadal i Federer, otkazace i organizatori. Zivi bili pa videli.

  • moki

    4. avgust 2020 | 20:35

    Sad il kasnije Novace!!!

  • eNL

    4. avgust 2020 | 22:24

    čitavu zimu i leto si plandovao Rafael pa sad nećeš iz dembelije...pa kad igraju drugi teniseri što se ti Nadalu plašiš korone...pa ti barem imaš para da kupiš te pumpe i respiratore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA