≫ 

Još jedan veliki udarac za US Open: Vavrinka otkazao učešće na turniru

Švajcarski teniser Stan Vavrinka neće ići na US Open zbog loše zdravstvene situacije u Njujorku

  • 1
Sten Vavrinka Foto: AP/Tanjug

Vavrinka je još jedno od velikih teniskih imena koja odustaju od turnira na Flašing Medouzu zbog pandemije korona virusa, turnira koji je već pogođen izostancima Federera i Nadala.

Pod znakom pitanja je i Novak Đoković, mada je on nešto izvesniji da će igrati, a tu je i Endi Mari.

- Ne želim da idem u Ameriku u ovim uslovima, postoji ozbiljna zdravstvena situacija posebno u Njujorku. A i niz turnira koji sledi posle US Opena će biti težak. Naposletku, postoje i pitanja u vezi sa karantinom, odnosno neizvesnosti i još je mnogo sumnji otvoreno u vezi sa održavanjem US Opena - istakao je Vavrinka za švajcarsku televiziju RTS.

On će se stoga posvetiti sezoni na šljaci koja ide posle 13. septembra kada se US Open završava. Čelnici američkog Grend slema su vajldkarte poslali uglavnom domaćim igračima, te Endiju Mariju i Kim Klajsters.

Od njega su odustale i žene Kiki Bertens i Elina Svitolina, a narednih dana se očekuje da još igrača i igračica otkaže učešće.

Video: Srdačan pozdrav Novaka Đokovića i Milorada Dodika: Nema distanciranja u Republici Srpskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    8. avgust 2020 | 18:21

    Valjda shvate da treba odloziti celu sezonu. Koja je svrha da se igra tenis bez publoke, sa teniserima van forme u strahu od korone? Wimbldon je kulturno odlozen i tacka. Glefam sinoc malo ligu sampiona.. Tuga, ko na treningu. NBA, isto. Cak i snuker bez publike je prazan, negledljiv, a kamoli fudbal, kosarka i tenis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA