Ako umrem, vi niste krivi: Procurio dokument koji će teniseri morati da potpišu pred US Open?

Podsetimo, još se čeka potvrda hoće li Novak igrati u Njujorku

  • 4
Jelena i Novak Đoković

Foto: ATA Images

Zvanične potvrde nema, ali na društvenim mrežama se navodno pojavio dokument koji svi teniseri moraju da potpišu ukoliko ove sezone žele da igraju na US Openu!

Ono što svakako "bode oči" jeste navodno odricanje od odgovornosti organizatora ukoliko se teniserima i teniserkama desi da se razbole ili umru.

- Potpuno sam svestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom kovid-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom kovid-19 pandemije.

 

- Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje kovida-19 članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima. Takođe shvatam da poštovanje kovid-19 protokola neće eliminisati ovaj rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge bezbednosne mere u kompleksu.

- Sa ovim znanjem prihvatam da uđem u kompleks birajući da to uradim uprkos tome što može da bude opasno za moje zdravlje i zdravlje ljudi sa kojima budem u kontaktu. Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga.

- Sa punim razumevanjem shvatam da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan sam sa tim da važi zauvek. Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, to jest moje naslednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav - piše u dokumentu.

Podsetimo, US OPen se igra od 31. avguista do 13. septembra, a prvi reket sveta Novak Đoković još nije potvrdio hoće li ići u Njujork. Ono što je sigurno jeste da tamo nećemo gledati Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    11. avgust 2020 | 21:57

    Ovo ce i Covic da tera igrace da potpisu pred pocetak sezone. Od Idea Zagreb svasta mozes da ocekujes. Komedija sa njima.

  • Djole

    12. avgust 2020 | 10:18

    Novače čitaj izmedju redova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA