≫ 

Tri taj-brejka i četiri sata igre: Izner ispao, ode Novakova najveća prepreka do četvrtfinala!

Američki teniser Stiv Džonson eliminisao je svog sunarodnika Džona Iznera u prvom kolu US Opena i sklonio 22. tenisera sveta sa puta Novaku Đokoviću

  • 1
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

U istom delu žreba gde je i Novak, 64. igrač planete je bio bolji od Iznera u pet setova 6:7 (5), 6:3, 6:7 (5), 6:3 i 7:6 (3) za skoro četiri sata igre.

Novaku je do četvrtfinala praktično otvoren put jer je, bar na papiru najjači rival - Izner, ispao na nijanse i povremene padove servisa, te posle tri taj-brejka.

Izner je poveo sa 1:0 u setovima nakon svega tri brejk lopte viđene na obe strane i taj-brejka u kom je iskusniji od dvojice Amerikanaca bio bolji.

Džonson je u drugom setu uspeo da u šestom gemu prelomi taj deo igre jer je Izner dopustio rivalu čak četiri poena u nizu, što nije svojstveno moćnom serveru kakav je Džon.

On je na startu trećeg seta "kaznio" Džonsona koji nije iskoristio tri brejk prilike da povede sa 1:0, time što je do kraja trećeg seta odigrao sigurno i u novom taj-brejku opet poveo sa 2-1 u setovima.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Džonson je iz igre opet iskoristio pad Iznera u četvrtom setu da povede sa 2:0, do kraja seta se izvukao u sedmom gemu da ne pretrpi brejk, a onda je u devetom gemu svojim servisom uveo meč u peti set.

Tamo se ponovio scenario taj-brejka, ali je ovog puta Džonson izašao kao pobednik i iz 13. gema i iz meča. Izner je tako propustio šansu da se u osmini finala susretne sa prvim reketom sveta.

Đoković će u trećem kolu na Majkla Moa ili Jan-Lenarda Štrufa ako prođe Kajla Edmunda, a onda u osmini finala eventualno na nekog od četiri moguća rivala - Rikardas Berankis, spomenuti Džonson, Pablo Karenjo Busta ili Mičel Kruger.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Džonson će u drugom kolu na Berankisa koji je u prvom kolu bio bolji od Italijana Federika Gaja u četiri seta. Kruger je prošao dalje pobedom nad Portugalcem Pedrom Souzom 3:6, 6:2, 7:5, 6:3.

Karenjo-Busta je bio bolji od Jasutake Učijame u pet setova, Štruf od Pedra Martineza u tri, a Mo od Žoaa Souze u četiri. Od svih koji su prošli do drugog kola, najbolje su rangirani Karenjo Busta i Štruf na 27. odnosno 29. mestu ATP liste.

Da podsetimo, Đoković je do drugog kola i meča sa Edmundom došao pobedom nad Damirom Džumhurom u tri seta.

U donjem delu žreba za četvrtfinale nalaze se već ozbiljniji protivnici poput Denisa Šapovalova, Filipa Krajinovića i Davida Gofana.

Video: Đoković pregazio Džumhura u tri seta: Pogledajte najbolje poteze meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA